Muži Nemrlova a ženy Dolní Libiny dvakrát nejlepší

NEMRLOV · Pokračoval seriál Holba Cupu v požárním sportu, závody se tentokrát konaly v sobotu 17. července v Nemrlově a v neděli 18. července ve Štítech.

Do Nemrlova se sjelo celkem 15 družstev mužů a 9 družstev žen. Účast byla ovlivněna současně probíhajícími závody Hanácké extraligy v Olešnici. V kategorii mužů se v Nemrlově tradičně daří domácímu družstvu. Bylo tomu tak i v letošním roce, když domácí dosáhli času 14,51 vteřiny, a jak se později ukázalo, jednalo se o čas vítězný. Čekalo se, že družstvo Hrabišína bude domácím silně konkurovat, ale nestalo se tak. Hrabišín dosáhl času 15,47 vteřin a to mu stačilo jen na páté místo. Když se pak pokus zcela nepodařil ani Janovicím, otevřel se tak prostor pro další družstva. Využil toho Nový Malín, který dosáhl času 14,65 vteřiny a překvapivě obsadil druhé místo. Na třetím místě pak skončila Velká Bystřice časem 14,87 vteřiny. V kategorii žen nenechala Dolní Libina nikoho na pochybách, kdo si přijel pro 10 bodů. Dolní Libina dosáhla času 17,63 vteřiny a zaslouženě zvítězila. Družstvo Kosova si vedlo dobře i přesto (nebo právě proto), že se v uplynulých dnech v Kosově konaly tři svatby členek družstva. Dosaženým časem 17,93 vteřiny vybojovalo druhé místo. Zlepšeným výkonem se předvedlo družstvo Pavlova, které časem 18,25 vteřiny obsadilo třetí místo. ŠTÍTY · V neděli se do Štítů sjelo 20 družstev mužů a 9 družstev žen. V kategorii mužů družstvo Nového Malína nenechalo nikoho na pochybách, že je v současnosti v dobré formě. Nasadilo čas 16,25 vteřiny a usadilo se na první pozici před jen o dvě setiny vteřiny pomalejším Sobotínem.

Pak však začalo přituhovat. Odstartovalo družstvo Nemrlova, a přestože jeho výkon nebyl bezchybný, šlo časem 15,26 vteřin do vedení. Jen o málo později startovalo družstvo Hrabišína a čekalo se, že tým Nemrlova předstihne. První terč srazilo za 13,87 vteřiny, ale terč druhý mu spadl až za 15,39 vteřiny. Nedlouho poté pak Dolany dosáhly času 15,27 a o pouhou setinu vteřiny se zařadily hned za Nemrlov. Domácí Štíty se pak časem 16,07 vteřiny těmto týmům jenom přiblížily.

V kategorii žen již takové napětí vedoucí tým soutěže z Dolní Libiny nepři pustil. Svým velmi dobrým výkonem dosáhl času 17,96 vteřiny a zaslouženě zvítězil. Navíc s přesvědčivým náskokem, když ambiciózní družstvo Kosova svůj pokus pokazilo. Druhé se pak s časem 18,99 vteřiny umístily Dolany a na třetím místě s výsledkem 19,37 Nová Dědina. (Churavý/bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*