Legendární kormidelník o Janečkovi: „Je to neskutečně pracovitý trenér.“

OSTRAVA • Když vyplavala na povrch zpráva, že se Martin Janeček rozhodl pro angažmá v Porubě, nejednoho příznivce šumperských hokejistů bolavě píchlo u srdce.

Petr Fišer

„Takového trenéra jsme tady dlouho neměli,“ shodovali se jako jeden muž. A nebyli daleko od pravdy. Cílevědomý kouč se na Tyršově stadiónu výrazným písmem podepsal pod nejúspěšnější základní část na úrovni druhé ligy v klubové historii.

Janečkova volba nepostrádá smysl. I když bude zastávat pouze roli asistenta, hokejově si polepší. Ostravský klub plánuje útok na medailové vavříny a způsob, jakým se otáčí na hráčském trhu, tomu odpovídá. Zatímco nejeden soutěžní konkurent utahuje opasky a šetří, kde se dá, na severu Moravy hlásí zajímavé posily jako na běžícím pásu.

Nad dalším růstem velkého hokejového zapálence bude dohlížet persona s velkým P. Nikdo menší než František Výborný! „Martina jsem poznal ve Spartě, když tam přišel z Havířova. Moc se mi zamlouval. Je to mladý a neskutečně pracovitý trenér. Hráči ho zajímají i charakterově. Všechno studuje do detailu, hokej sleduje hodiny,“ vyjádřil se na adresu svého staronového kolegy šestašedesátiletý stratég.

Kromě Martina Janečka bude mít k ruce i porubského patriota Marka Pav­lačku. „Chci být jejich mentorem, budeme pracovat dohromady. Tíha fyzické práce na ledě i na suchu se přenese na ně. Oba se učí, dobře se znají a do budoucna by to mohli být velice dobří trenéři.“

Ačkoliv se veterán Výborný rád spokojí s pozicí na „částečný úvazek“, na střídačce by neměl chybět. „Ještě to probereme a potom uvidíme, jak to bude fungovat. Moje představa je taková, že by pracovali sami. Jsou mladí, hladoví a mají na to. Hokej je baví, koluje jim v krvi. Pídí se po nových věcech, studují. Zaujali mě a mám z nich radost. Proč ne? Já taky skočil v jednačtyřiceti od juniorů Sparty do áčka. Pavel Wohl mě hodil do vody a řekl mi: Plav‘. Hráči je respektují, je tam i odbornost. Není to jen o dvou povelech – jedeme a bruslíme…“

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*