V TJ Sokol Lesnice koronavirus fotbalisty nezastavil

LESNICE · Na jarní stopnutí amatérských fotbalových soutěží v sezóně 2020/2021 zareagovali v SK Lesnice podobně jako před rokem, když byla napřed přerušena a poté i ukončena předcházející sezóna.

Stejně jako minulý rok zorganizovali Vesnickou derby ligu (VDL), do které se i tentokrát přihlásilo celkem osm fotbalových týmů Šumperska. O vyjádření se k nápadu, proč se fotbalový oddíl TJ Sokol Lesnice opět rozhodl uspořádat ligu, jsme požádali jednoho z funkcionářů, který u zrodu této „náhradní“ fotbalové soutěže byl, předsedu Jana Knoblocha.

„Letos jsme ji bohužel museli organizovat podruhé, protože čínská chřipka opět zaúřadovala a naše řídicí orgány rozhodly, že se amaterské soutěže znovu nedohrají. Po zveřejnění tohoto rozhodnutí nás kontaktovaly samotné týmy, jestli VDL letos opět uspořádáme, čímž za nás v podstatě rozhodly,“ řekl Jan Knobloch. „Chtěli jsme k účasti přizvat i další týmy z okolí, konkrétně Postřelmov a Bludov. To aby VDL měla ještě větší stupeň přítažlivosti pro příznivce fotbalu. Postřelmov však zájem o účast v naší soutěži neměl, Bludov nám na nabídku neodpověděl vůbec,“ dodal.

Celkově se uspořádání nového ročníku VDL setkalo s velmi pozitivními ohlasy. Stejně jako loni byly jednotlivé dvojice týmu losovány v přímém přenosu. „Myslím, že je to v našich podmínkách a na úrovni soutěže pozoruhodnou raritou,“ konstatoval Jan Knobloch. Losování provedl ne- stranný, známý a dlouholetý funkcionář Vojta Miko z Jindřichova. Proti sobě nalosoval hned v prvním kole loňské finalisty. „Po soutěžním fotbale je divácký hlad a protože se v zápasech o něco hraje, chodí na ně hodně příznivců. Mimo naše zápasy jsem byl i na ostatních duelech a třeba v Sudkově a Leštině bylo plno,“ konstatoval jeden z organizátorů.

Velkou odezvu má VDL zejména v Lošticích. „Tam chodí na fotbal pravidel- ně nejvíc lidí. Je to i tím, že v Lošticích fotbalové dění momentálně funguje jako málokde v širokém okolí. Stačí se podívat na jejich areál a také na to, jaký počet týmů Loštice pravidelně přihlašují do soutěží,“ podotkl Jan Knobloch. Prozatímní průběh přinesl vyrovnané partie, rozhodovaly penalty i počet vstřelených gólů na hřišti soupeře. Do finále se stejně jako loni probojovaly Loštice, tentokrát bude jejich soupeřem pořádající tým z Lesnice.

V souboji o třetí místo si to rozdá Nový Malín se žabičkami z Leštiny. „Jsme rádi že organizace VDL jede bez problémů, a když bylo třeba, týmy se vždy smysluplně domluvily. Je také důležité poděkovat obsazovacímu úseku OFS Šumperk, který pravidelně deleguje rozhodčí na všechny zápasy OFS. Také zakoupil pohár pro vítěze a nejlepšího střelce. Podpora přišla i od člena VV KFS Radka Svedka a od fotbalového oddílu SK Zvole, kteří sponzorsky přispěli na ceny. Chtěl bych také vyzdvihnout velké množství práce, kterou na organizaci VDL odvedl obětavý sekretář našeho oddílu Jirka Smrček,“ řekl na závěr předseda lesnického fotbalového oddílu Jan Knobloch. (bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*