Slávu odvál třetinový kolaps

ŠUMPERK · Ano, pořád se bavíme jen o přípravě. Ale kdy naposledy hokejový tým ze Šumperka porazil soupeře z  nejvyšší soutěže? Po dvou třetinách dobře rozehraného přátelského duelu s Vítkovicemi měl zaděláno na výsledkovou senzaci a malou slávu, vedl totiž o tři branky. Přesto se nakonec překvapení nekonalo.

Petr Fišer

STŘEDEČNÍ UTKÁNÍ DRACI ŠUMPERK – VÍTKOVICE 4:5 (2:1, 2:0, 0:4)
Dvě úspěšné gólové teče z úvodní části, povedený ofenzivní atak Vildumetze zkraje prostřední periody, druhý Kučerův zásah v utkání docílený o chvíli později a po třiadvaceti minutách hry svítil na ukazateli skóre stav 4:1 pro domácí! Byl aktuální až do 42. minuty, kdy odstartoval velký vítkovický obrat přesnou střelou z mezikruží Marek Kalus. Dvěma góly v řadě pak dokonal velkolepou otočku slovenský forvard Rastislav Dej. „Když soupeř z nižší soutěže nastoupí proti extraligovému mužstvu, zpravidla to pro něj bývá životní zápas. Divoký průběh tomu odpovídal. V závěru jsme těsný náskok uhájili s pomocí brankáře Stezky. To, co jsme dokázali ve třetí dvacetiminutovce, je pro mě hodně pozitivní,“ konstatoval trenér vítězů Miloš Holaň. „Musím klukům poděkovat za přístup a neskutečnou bojovnost. Ačkoliv jsme druhou část vyhráli 2:0, Vítkovice nás začaly svírat a vedení jsme udrželi jen díky gólmanovi. Soupeř každopádně nabíral na obrátkách a nakonec zaslouženě vyhrál,“ uznal sportovně Holaňův protějšek Martin Janeček. „Právě v těchto zápasech lze vidět rozdíl v technických dovednostech a taktické vyspělosti. Pořád máme na čem pracovat. Na druhou stranu je i na čem stavět. Myslím si, že jsme podali slušný výkon a že jsme nikoho nezklamali,“ dodal kouč Draků.

BRANKY: 9. D. Kindl (Žálčík) – 1:0, 11. L. Kučera (J. Horký) – 2:0, 13. Plášil (Marosz) – 2:1, 21. Vildumetz (D. Kindl, Žálčík) – 3:1, 23. L. Kučera (J. Horký, Spratek) – 4:1, 42. Kalus (Kovář) – 4:2, 47. Marosz (Bukarts) – 4:3, 48. Dej (Kovář) – 4:4, 52. Dej (Fridrich) – 4:5. Vyloučení 3:3, využití 0:1, střely na branku 24:25. DRACI ŠUMPERK: Holík – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, L. Rutar, Řezáč, Dudycha, Viktorin – A. Scheuter, D. Kindl, Žálčík, Vachutka, Vildumetz, Macuh, Kratochvíl, Kohút, L. Kučera, Antoníček, Spratek, J. Horký.

DALŠÍ ZÁPASY 10. SRPNA: 17.30 Plzeň – Šumperk. 12. SRPNA: 18.00 Šumperk – Přerov. 24. SRPNA: 18.00 Přerov – Šumperk. 26. SRPNA: 18.00 Šumperk – Vsetín. 31. SRPNA: 18.00 Vsetín – Šumperk. 2. ZÁŘÍ: 18.00 Frýdek-Místek – Šumperk

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*