Zvole se dočkala, Slatinice pomohl skalpovat Lukáš Ospálek

ZVOLE • Potřetí doma a konečně tříbodová sklizeň. Fotbalisté Zvole utnuli čekání na první výhru v nové sezóně pod taktovkou neudržitelného Lukáše Ospálka. A to ještě stačili zazdít dva pokutové kopy! Jeden z nich brankář Lumír Šikl.

I. B TŘÍDA B ZVOLE – SLATINICE 4:2 (2:1)

Slatinice pouze dotahovaly. Premiérově je dostala do ztráty umístěná střela, kterou zpoza šestnáctky vypustil Lukáš Plhák. Za nerozhodného stavu 1:1 vrátil hostitelům vedení aktivní Ospálek. Na ofsajdovou past protivníka, která v pravý čas nezaklapla, vyzrál lišácky a se vší parádou. Rozdílová postava v utkání jen nezářila, ale vybrala si i jednu slabší chvilku. Potom, co pohrdla penaltovou výhodou, se Hanákům zkraje druhé části povedlo znovu srovnat. Chybnou rozehrávku ztrestal Ondřej Valsa. Zvolský kapitán přispěchal s nejlepší možnou omluvou v minutě jedenasedmdesáté. Po centru od spoluhráče Plháka se do balónu trefil pohotovou levačkou a zařídil zlomový zásah celého střetnutí. Za dalších deset minut na něj navázal Ondřej Nejedlý, jenž sám před gólmanem píchl do míče tak účinně, že byl strážce Kubíček bez nároku. „I když můžeme mluvit o velmi dobrém týmovém výkonu, nelze nevyzdvihnout nadprůměrné představení Lukáše Ospálka. Pokud budeme hrát tímto způsobem, nemám o nás strach. Jen na to musíme navázat,“ uvědomoval si trenér vítězů Petr Dvořák.

BRANKY: 13. L. Plhák, 20. a 71. L. Ospálek, 81. O. Nejedlý – 16. Garzina, 46. Valsa. ZVOLE: Šikl – Daříček, G. Skácel, T. Hojgr, Fiedler – J. Ospálek, L. Ospálek, L. Plhák, Roller – O. Nejedlý, D. Havlíček. Střídali: 79. J. Šimek, 86. Kol, 88. Jančík, 88. Urban. (mum, bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*