Při derby platilo, že kdo pozdě chodí, sám sobě škodí

BLUDOV • Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí. V sobotním derby mezi fot- balisty Bludova a Sudkova to platilo do puntíku. Diváci, kteří s přesunem na stadión otáleli, museli litovat. Během úvodní tříminutov- ky padly dva góly.

Petr Fišer Bohumil Tesař

I. B TŘÍDA C
BLUDOV – SUDKOV 4:1 (1:1)

Na premiérové změně stavu se podílel sudkovský brankář Patrik Boháč. Aniž by o to stál. Před dobíhajícím Kvapilem naivně kličkoval, jako by se mu nemohlo nic stát, jenže se přepočítal. Důsledný bludovský útočník jej ško- lácky obral o míč a poté jej triumfálně doklepl do prázdné klece.

Odpověď hostujícího mužstva byla blesková. Stačila výhoda rohového kopu a průběžné skóre se znovu dalo do pohybu. Při dorážce nezaváhal Jakub Rösler.

Strážce Boháč klukovské pochybení ze začátku utkání několikrát odčinil. Podruhé si „zarybařil“ až v 62. minutě. Tlak domácího celku vygradoval při standardce, která proslavila Leopolda Schwarzera. Kapitán hostitelů se u přední tyče dostal k volnému balónu, s jehož uklizením za brankovou čáru neměl vážnější potíže.

Bludov získal pevnější půdu pod nohama a zbytek zápasu si pohlídal. I proto, že se uškvařený protivník se ztrátou ubývajících sil dopustil dvou zaváhání. Při centru do vápna se dalším přehmatem „blýskl“ Boháč, v závěru pak odflákl plnění obranných úkolů Kobza. Kulaté herní náčiní procedil do sítě neobsazený Schwarzer, jehož bilance se zastavila na dvou vstřelených gólech stejně jako u Kvapila. „Po přestávce jsme velmi dobrý výkon uměli vyjádřit i střelecky. Výrazné podíly na našem vítězství mají tra- diční tvůrci hry a stálé opory Bartošek a Hojgr,“ zmínil dvě jména z bludovské sestavy vedoucí družstva Dominik Sadil.

„Snaha nám nechyběla, ale domácí nám toho moc nedovolili. Ukázali svoji kvalitu. Chyběli nám čtyři hráči ze základu a na trávníku to bylo znát,“ utrousil smířeně kouč Sudkova Tomáš Vašíček.

BRANKY: 1. a 73. J. Kvapil, 62. a 86. Schwarzer – 3. Rösler. Diváci: 80.

BLUDOV: P. Hegedüs – M. Adam, Bartošek, Hél, M. Doskočil – S. Valenta, Schwarzer, Stuchlý, R. Hojgr – S. Sadil, J. Kvapil. Střídali: 46. Kolek, 75. L. Svoboda.

SUDKOV: P. Boháč – R. Boháč, T. Vepřek, L. Pospíšil, M. Vepřek – Rösler, T. Kobza, Škalda, Gerlich – P. Sitta, T. Hojgr. Střídali: 57. Brázda, 74. Michalko, 75. J. Švub.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*