Mikuláš Nevrkla vystřihl božský víkend, atletické duo uspělo ve slunné Itálii

ČESKO, ITÁLIE • Jsou mladí a šikovní. Sportovci ze Šumperska o sobě dali znovu vědět v mezinárodní konkurenci. Tradičně vidět byl nejen Mikuláš Nevrkla, ale i atletická dvojice Gieselová – Studnička.

Petr Fišer DOWNHILL CUP

Rapotínský rider Nevrkla vystřihl božský víkend. Na českém Downhill Cupu ovládl kvalifikaci i ostrý závod, v němž kromě jiných předstihl matadora Matěje Charváta. „Je to prostě borec. Potvrzuje roli obdivuhodného uni- verzála, který zajede dobrý výsledek na všem, co má pedály. Před týdnem si zajistil vítězství ve fourcrossovém Světovém poháru a dnes zkompletoval další triumf. Smekáme před ním a jsme rádi, že ho máme v týmu. Jen tak dál!“ vzkazovali nadšeně vedoucí stáje, v jejichž barvách „všeuměl“ z Rapotína září při sjezdových discip­línách.

BIKROS

Nevrklův „mateřský“ B4 Team nescházel na hojně obsazeném mistrovství republiky. V Pardubicích se představilo 385 riderů.

Z nejlepšího umístění se těšili Vojtěch Podhora a Miroslav Pekař, kteří se shodně prosadili na šestou pozici. „Půlka našich kluků se dostala do finále. Ač jsme měli trochu větší ambice, tak to vlastně není úplně špatné vysvědčení,“ zaznělo v pozávodovém hodnocení.

Do soutěže družstev naskočilo kvarteto Martin Komenda, Vojtěch Podhora, Karel Konrád, Šimon Pekař. V konkurenci 72 výběrů si vyjezdilo velmi slušnou jedenáctou příčku.

VÝSLEDKY JEDNOTLIV- CŮ: Boys 7: 9. místo M. Komenda. Boys 9: 6. V. Podhora. Boys 10: 29. K. Konrád. Boys 12: 8. Š. Pekař. Boys 15: 17. K. Kopa. Cruiser Master: 6. M. Pekař.

ATLETIKA

Šumperští běžci Iva Gieselová a Ondřej Studnička závodili až v daleké Itálii.

Silniční soupeření juniorů v severním městečku Oderzo si nenechali ujít reprezentanti z osmi evropských zemí. O to cennější byly dosažené výsledky. Gieselová vybojovala na pětikilometrové trati vynikající druhé místo v čase 17:07 min. Studnička zvládl porci deseti kilometrů v novém osobním rekordu 32:19, což ho jako nejlepšího Čecha v pořadí dosadilo na celkovou dvanáctou pozici.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*