Nic netrvá věčně, Postřelmov poprvé padl na novém stadiónu

POSTŘELMOV • Nový postřelmovský stadión už není místem, kde hostující týmy nebodují. Jako první dobyli obávanou tvrz fotbalisté Lesnice. „V posledních pěti letech se nám derby zápasy daří. Jsme za to rádi. Kluci přesně plnili to, co jsme si řekli,“ pochvaloval si trenér vítězů Jan Knobloch.

Petr Fišer

I.A TŘÍDA A
POSTŘELMOV – LESNICE 1:2 (0:1)

Hosté přijeli se zdravým respektem. A také s jednoznačným cílem vytěžit bodové maximum. „Že jsme vyhráli, je chutná třešnička na dortu,“ řekl Knobloch. „Věděli jsme, že postřelmovská síla tkví hlavně v útočné fázi. V defenzívě jsou malinko slabší. Přizpůsobili jsme tomu taktiku,“ dodal.

Úvodní dvacetiminutovka patřila domácímu týmu. Vývoj kontroloval a zatáhnutého soupeře k ničemu vážnějšímu nepouštěl. Jenže stačil jeden zbytečný aut, série tří rohových kopů, ukázkové trefení odraženého míče v podání Ondřeje Smyčky a karta se začala obracet. A to dost výrazně. Postřel- mov vypadl z role a při trestném kopu Michala Klemsy ho od druhého inkasování dělilo několik centimetrů.

Luďka Roubalíka zachránila tyč. Soutěžní nováček si sice ve druhé půli vynutil územní převahu, dál než po šestnáctku se ale většinou nedostával. V 63. minutě se navíc dopustil lajdácké chyby. Pokus o malou domů se krajně nevyvedl, Štěpán Roubalík obráncův záměr vystihl a po kličce gólmanovi upravoval na 0:2.

page10image65377152
Na novém postřelmovském stadiónu je pažit, který nováčkovi I. A třídy můžou tiše závidět kluby ze širokého okolí. A roz- hodně to neplatí jen o pečlivě opečovávaném trávníku.

Hostitelům vrátil naději střídající žolík. Jan Mičunda si v rámci rychlé křídelní akce počíhal na dobře nacentrovaný míč a z prostoru pokutového území vyvolal novou zápletku. „V závěru nás mačkali jako citrón. Naštěstí jsme veškeré ataky ustáli a těsný náskok uhájili,“ oddechl si Jan Knobloch, jemuž se nejvíce přitížilo při dalekonosném projektilu Michala Krátkého. K dokonalosti mu moc nescházelo. „Na rozdíl od předchozího zápasu ve Chválkovicích, kde jsme hráli až neskutečně, nikdo z kluků neodvedl obvyklý standard. Nebyla tam žádná nadstavba. Některé jsem nepo- znával,“ kroutil nechápavě hlavou postřelmovský asistent Jiří Picka. „Bylo to klasické derby s Lesnicí. Urputné, bojovné, hodně soubojové. Předčila nás v důrazu a tvrdosti,“ přihodil smířeně.

BRANKY: 75. Mičunda – 22. Smyčka, 63. Š. Roubalík. Diváci: 500. POSTŘELMOV: L. Roubalík – T. Wiesner, M. Dvořák, M. Dus, Vít – Nýdecký, Kuruc, Vykydal, M. Hejl – M. Straka, J. Nimrichtr. Střídali: 46. Mičunda, 64. M. Jáně, 78. Krátký. LESNICE: D. Glozyga – Polcer, J. Bal- vín, A. Jurka, Lejsal – Smyčka, J. Němec, M. Klemsa, Š. Roubalík – J. Glozyga, Křenek. Střídali: 60. J. Faulhammer, 67. Topitsch, 85. J. Effenberger.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*