Nejlepší výkon v sezóně, zářil spokojeností Vašata

MOHELNICE • Fotbalisté Mohelnice mají formu. Potom, co ve finále okresní fáze Českého poháru vyřídi- li pěti trefami kombinovaný výběr Velkých Losin, uspěli i na nevyzpytatelné rapotínské půdě. Že nešlo o náhodu, potvrdili v sobotu dopoledne proti Brodku.

KRAJSKÝ PŘEBOR
MOHELNICE – BRODEK 5:1 (3:1)

A to od první minuty prohrávali! Obránce Vokoun zbytečně kličkoval, o míč školácky přišel a Jan Kudlička bez milosti trestal. I když si strážce Hora na balón sáhl, mimo tři tyče ho vytěsnit nedokázal.

Rychle obdržená facka měla na domácí mužstvo pozitivní vliv. Vzalo na vědomí, že je potřeba nastartovat fotbalové motory na plné otáčky a důkladně přiložilo pod ofenzivní kotel. K vyrovnání mu dopomohla vydatná porce sportovního štěstí. Po faulu před velkým vápnem se trestný kop Knýře dokutálel do sítě s přispěním teče, k níž došlo v postavené zdi. Původní směr střely se změnil natolik, že zničehonic letěla do protipohybu bezmocného gólmana Běhalíka.

Ten podruhé inkasoval o jedenáct minut později. Hosté si při plnění obranných povinností znovu vypomohli faulem, a protože ho spáchali v šestnáctce, kopala se penalta, kterou bezpečně zužitkoval Roman Kuba.

Ve 36. minutě to bylo už 3:1. Nepovedenou malou domů zachytil lovec Ryba, jehož práci dokončil pro jistotu doklepávající Jaroslav Kožela.

Problémy Brodku narůstaly. Těsně po výměně stran byl v pokutovém území sta- žen pronikající Daniel Ryba a hlavní rozhodčí Miroslav Trávníček se s Hanáky nepáral. Hříšníka Hrabala vyloučil a zároveň nařídil další penaltu. Spolehlivý Kuba tentokrát zvedl balón do horní části branky a znovu byl úspěšný.

Mohelnici to nestačilo. I když trochu ubrala nohu z plynu a spokojila se s kontrolováním výtečně rozehraného zápasu, skórovala ještě jednou. Po přihrávce Vokouna k zadní tyči se z těžkého úhlu trefil Martin Srdýnko. „Byl to náš nejlepší výkon v probíhající sezóně. Zábřehu jsme sice dali osmičku, ale tentokrát mi to po herní stránce připadalo ještě o něco lepší,“ tvrdil vedoucí domácího celku Radek Vašata.

BRANKY: 31. a 50. R. Kuba, 20. Knýř, 36. Kožela, 72. Srdýnko – 1. Kudlič- ka. Diváci: 100.
MOHELNICE: Hora – Vokoun, R. Kuba, Pinkava, Knýř – V. Cikryt, Fišara, Nantl, Srdýnko – D. Ryba, Kožela. Střídali: 76. M. Pospíšil, 76. Pauliny. (mum, bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*