Hráč Indra o virtuálním sportu: Mnoho lidí to pořád moc nechápe II.

Otázka do pranice. Co když se vám mistrák v  e-sportu bude krýt s víkendovým duelem za fotbalové Losiny? Čemu dáte přednost?

Na každý týden si tvoříme časový harmonogram a  jednotlivé zápasy si domlouváme dopředu. Není to tak, že by bylo pevně stanovené datum. Chodíme do práce, studujeme, máme nejrůznější povinnosti. Ke křížení by docházet nemělo.

Čím je pro vás e-sport?

Kdybych „enháelko“ nebral jako zábavu, tak to nedělám. Stejně to mám i s fotbalem v Losinách. Člověk by se měl vždycky chtít někam posouvat, bez cíle to nemá cenu. Protože jsem komunikativní typ, hodně mě teď baví streamování zápasů pro lidi.

Virtuální sport nabírá na čím dál větších obrátkách. Na jakou úroveň by v  extrémním případě mohl povýšit?

Když to přeženeme do extrému, tak se řeší, jestli e-sporty budou na olympiádě.

A budou?

Podle mě určitě. Moje predikce jsou takové, že už do roku 2030. Trend je neskutečný. Peníze, sledovanost, zájem sponzorů. Roztáčí se obrovský kolotoč. Hrává se až o tři milióny dolarů! To je strašně moc. V Číně je daleko větší sledovanost než při fotbalové Lize mistrů. Zajímá to mraky lidí. My se snažíme zpropagovat a dostat do povědomí lidí virtuální hokej. Jsme hokejový národ, při mistrovství světa fandí ženské, chlapi i  děti. Máme potenciál a  všichni doufáme, že se trochu posuneme. V konkurenci fotbalu a jiných her, třeba známějších stříleček, to každopádně není lehký proces. Proudí tam větší finanční prostředky.

Potřebujete konzoli zapínat denně? Dospěl jste do stádia, že je to pro vás „droga“, bez níž se neobejdete?

Když mě potká série proher a moc se mi nedaří, tak si naordinuju krátký odpočinek. Není na škodu. Jsou dny a  v  nich zápasy, kdy nedokážu nic vymyslet v útočném pásmu, pořádně si nenahraju a  celkově nedodržuju strategii, co chci hrát. Potom je lepší, když si dám pauzu. Protože online i  pracuju, u  monitoru počítače trávím až deset hodin denně. Jestli chcete držet krok s  nejkvalitnějšími soupeři, oddech nesmí být moc dlouhý. Sám jsem zvědavý, čemu dám přednost, až se zase všechno otevře a povolí. Zajít večer na pivko s klukama, nebo doma trénovat? Když chcete být nejlepší, musíte tomu dávat a obětovat všechno…

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*