Šumperk nepotvrdil vítězství, ztratil s průměrným soupeřem

ŠUMPERK • Nepotvrdili venkovní vítězství z Holešova a na Tyršově stadiónu ztratili s průměrným soupeřem. Šumperským fotbalistům se to nestalo poprvé v sezóně. Svěřenci trenéra Zdeňka Opravila odmítli posun na lichotivé druhé místo a dále hospodaří s devíti body.

page11image65202960
V základní sestavě Šumperka scházel Paris Purzitidis. Z Uničova zapůjčený stoper zůstal kvůli zlomenému nosu pou- ze mezi nevyužitými náhradníky. foto: Petr Fišer

Petr Fišer Bohumil Tesař

DIVIZE E
ŠUMPERK – BZENEC 1:2 (1:1)

Nekompaktní obrana. Impotentní, jalový a bezzubý útok. V jejich podání to nebyla žádná sláva. Jako by si mysleli, že se Bzenec porazí sám. Hosté ale hráli přesněji, dobře presovali, dominovali v osobních soubojích a sbírali většinu odražených míčů. Protože domácí mužstvo dost často nakopávalo, vyskytlo se jich požehnaně.

První gól padl už v 9. minutě. Střílená přízemní přihrávka od Čecha našla u přední tyče Kasalu, jenž si v dobré pozici věděl rady. Šumperský kontr přišel v minutě patnácté. Postupný útok vyvrcholil centrem, po němž si zadáci Bzence vypomohli v pokutovém území faulem. Nařízenou penaltu proměnil Petr Linet.

Žlutomodří drželi remízový stav s pomocí zákroků brankáře Kovaříka. Dvě varování ale zjevně nevzali na vědomí a trest se dostavil ve chvíli, kdy pustili do úniku Radima Čecha. Ten čistým průstřelem vrátil vedení na stranu hostujícího celku.

Šumperk byl nejblíže k vyrovnání zásluhou forvarda Ostrovky. Potom, co naservíroval míč před bránu, vyautoval ze hry gólmana Zemana. Jenže to nestačilo. Z prázdné klece odvrátil balón na rohový kop jeden z obránců.

„Z toho, co jsme předvedli, jsem zklamaný a rozčarovaný zároveň. Někteří naši hráči v dnešním utkání nedosáhli na úroveň, která je potřeba pro účinkování v divizi. Ze všeho nejvíc mě mrzí absence větší chuti a snahy poprat se o výsledek a vyhrát,“ konstatoval rozmrzele kouč Opravil.

BRANKY: 15. Linet – 9. Kasala, 54. R. Čech. Diváci: 200.
ŠUMPERK: Kovařík – Jurásek, M. Smrž, Liďák, O. Kováč – Musílek, Linet, Lavrovič, Malacka – Ostrovka, M. Podhorný. Střídali: 60. Tran Chi Dong, 65. A. Žák, 84. J. Barčík.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*