Huf aktivoval dynamity v nohách, grády měl i výkon Matěje Šoupala

NOVÝ LÍSKOVEC • Po zrušené akci v Třinci se zdálo, že má na kahánku také víkendový závod Moravské ligy v Opavě. Naštěstí se dali dohro – mady „krátké zobaky s borcama pod Špilasem“ a mohlo se prásknout rampou. Na trati v Novém Lískovci se jela opavská Velká cena, dohro – mady tedy Opavský Lískovec.

Petr Fišer

Bikrosový tým ze Zábřeha měl v sobotu jedenáctičlenné zastoupení. Finálovou účast si vysloužil veterán Rado ­ mír Huf. Mezi elitou se hned po startu nechal scvaknout v zavíracích kleštích, a když následně ztratil i ve druhé zatáčce, musel se smířit s ne ­ zvyklým sedmým místem. Finále ve své věkové kate ­ gorii okusili i Vojtěch Opra ­ vil a Martin Huf. Opravil skončil v nabité konkurenci šestý, Huf junior se radoval z bronzového zápisu. Mezi patnácti až šestnácti ­ letými „letci“ pokazil první „točnu“ Matěj Šoupal. Přesto se o medailový vavřín připra ­ vit nenechal, což byl chvá ­ lyhodný počin. Zvlášť když měl z Uničova stále ještě po ­ kažené rameno. O den později si polepšili Vilém a Karel Trojkovi. Týmoví benjamínci si zajistili šestou, respektive sedmou příčku. Potěšili tím „hra ­ jícího“ trenéra Hufa, který v nejdůležitější jízdě dne aktivoval dynamity v nohách a protnul cílovku jako třetí. Byl to jediný nedělní vavřín pro Utopii. Jeho syn Martin sklidil pole plné brambor a tesknil na čtvrté pozici. Navlas stejně dopadl i parťák Šoupal.

SOBOTA PŘÍCHOZÍ: 11. V. Trojek, 14. R. Gru – lich. B6: 9. J. Opravilová. B7: 13. K. Trojek. B9-10: 16. R. Orlický, 24. M. Žváček. CRUISER: 7. R. Huf. B11- 12: 6. V. Opravil, 13. M. Žváček. B13- 14: 3. M. Huf. B15-16: 2. M. Šoupal.

NEDĚLE PŘÍCHOZÍ: 7. V. Trojek. B6: 10. J. Opra – vilová. B7: 6. K. Trojek. B9-10: 12. R. Orlický, 19. M. Žváček. CRUISER: 3. R. Huf. B11-12: 9. V. Opravil, 15. M. Žváček, 16. F. Šváb. B13-14: 4. M. Huf. B15-16: 4. M. Šoupal.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*