Gieselová kousek od medaile, Studnička si vylepšil rekord

PLZEŇ • Protože je královna sportu na Tyršově stadiónu jako doma, není divu, že se mistrovství republiky do 22 let týkalo i tří šumperských atletů. Služebně nejstarší Ondřej Pospíšil na- stoupil na nejkratší sprinterské trati. Ke svému velkému zklamání nedokázal výsledný čas stlačit pod jedenáct vteřin stejně jako v předešlých dvou závodech a výkon 11.10 s mu finále nezajistil. I tak může letošní sezónu považovat za povedenou, neboť si posunul osobní rekord na 100 metrech o 17 setin na 10.85 s, což je druhý nejlepší čas v klubové historii!

Ondřej Studnička, věkem stále ještě junior, po dráze kroužil dlouhých pět kilometrů. Mezi mladými vy- trvalci nehrál žádné podřadné housle. Dosavadní maximum si vylepšil o těžko uvěřitelných 44 vteřin, nově má hodnotu 15:03.87 min. Ve společnosti národní smetánky to stačilo na vynikající šesté místo.

Mladičká Iva Gieselová sahala na patnáctistovce po medaili. Ve vyrovnaném běhu nakonec zůstala těsně pod čarou vyvolených a vykopala nepopulární bramboru. V cíli se objevila za 4:35.94 min., čímž zaostala za třetím místem o pouhou sekundu a půl. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*