Favorité na zlato nedosáhli

ŠTERNBERK · Po sprintovém mistrovství Evropy ve Švýcarsku se v krátké disciplíně rozdávaly první letošní medaile i na domácí půdě. V českém šampionátu patřili mezi největší favority dva orientační běžci ze Severky Šumperk. V obou případech jim ale titul vyfoukl jeden ze soupeřů. Tereza Janošíková si musela nechat zajít chuť na obhajobu prvenství poté, co chybovala na jedenácté a dvanácté kontrole. Jana Knapová si vybudovala náskok dvaadvaceti sekund, a přestože její protivnice tvrdě dřela až do konce a měla skvělý závěr, pořadí na čelních pozicích se už nezměnilo. Rozdíl činil devět vteřin. Také hlavní dění v mužské kategorii se odehrávalo v historickém centru města Šternberk, v přilehlých parcích a ve vilové čtvrti. Mapu připravil Petr Skyva. Tratě to byly dost běžecké a zároveň nepostrádaly ani náročné pasáže po orientační stránce. Poztrácet se daly drahocenné sekundy. Zásadních záseků se vyvaroval Tomáš Křivda. Choceňský rychlík předvedl výborný výkon a doběhl si pro jasné vítězství. Vojtěch Král za ním zaostal o dvaadvacet sekund. Šumperskému rodákovi se stalo osudným menší zaváhání na čtrnácté kontrole.

MČR VE SPRINTU ŽENY: 1. J. Knapová (Pardubice) 12:30 min., 2. T. Janošíková (Severka Šumperk) 12:39, 3. A. Indráková (Žabovřesky Brno) 12:55, 9. A. Štičková (Severka) 13:38.

MUŽI: 1. T. Křivda (Choceň) 12:42, 2. V. Král (Severka) 13:04, 3. J. Glonek (Kamenice) 13:08, 11. M. Rauturier (Severka) 13:44, 15. M. Minář (Horní Studénky, Žabovřesky Brno). (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*