Zapečené noky s rajčatovou omáčkou

Na dvě porce budeme potřebovat následující ingredience:

• 500 g bramborových noků • cibule • ½ cukety • 70 g anglické slaniny • stroužek česneku • 2 lžíce rajčatového protlaku • 400 g drcených rajčat v plechovce • ricotta • bazalka • olivový olej • kousek másla na smažení • 2 balení mozzarelly • 100 g parmazánu • sůl a mletý pepř

Postup

Nejdříve nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Cuketu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Na pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a opečeme na něm cibulku se slaninou. Poté přidáme cuketu a mícháme, po chvíli stáhneme plamen a přidáme rajčatový protlak s prolisovaným česnekem a minutu opékáme. Směs zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a necháme vařit. Po chvíli vaření přidáme celou ricottu, bazalku a bramborové noky (nemusíme je předvařovat). Pokud máme omáčku příliš hustou, můžeme ji podlít vodou – stačí opravdu málo. Noky necháme v omáčce tři až pět minut změknout. Tuto směs přelijeme do zapékací mísy, přidáme do ní jednu nakrájenou mozzarellu a všechno pořádně promícháme. Poté zasypeme horní část parmazánem a druhou mozzarellou a dáme zapékat do trouby. Do trouby se průběžně díváme. Chceme, aby nám sýr zezlátl, ale nevysušil se, může to trvat opravdu krátkou dobu, proto je dobré být nablízku. Přejeme vám dobrou chuť. (sk)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*