Derby ztracené v oslabení

ŠUMPERK · Což o to, při hře pět na pět nebyl výrazný tabulkový a bodový rozdíl prakticky znát. Jako by na sebe narazily dva vyrovnané týmy. Důležitou součástí hokejového utkání jsou ale přesilové hry. V početních převahách velmi účinný Prostějov si díky nim vytvořil rozhodující náskok a na ledě snaživého Šumperka žádné výsledkové překvapení nepřipustil.

Petr Fišer

PRVNÍ LIGA ŠUMPERK – PROSTĚJOV 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)

Poslední přírůstek do dračí rodiny – mládežnický reprezentant Jakub Altrichter. Sedmnáctiletý talent odehrál proti Prostějovu celé utkání. foto: Hokej.cz

Draci museli vstřebávat smolnou porážku z Kadaně. Aby toho nebylo málo, vypadli jim ze sestavy dva zranění marodi – obránce Ludvík Rutar a útočník Daniel Spratek. Premiérově se naopak představil mladičký křídelník Jakub Altrichter. Svěřenci Martina Sobotky jsou v poslední době specialisty na slepené góly, které jsou schopni obdržet ve velmi krátkém časovém úseku. Po sympatickém úvodu se odporoučel na trestnou lavici sekající Machů a hosté rychle udeřili. Mrázkův „centr“ přistál přesně na holi nepokrytého Tomáše Kauta. Nestačila se odehrát ani minuta čistého času a bylo to 0:2. Domácí spálili druhý nájezd v zápase (Horkého napodobil Král) a vzápětí sami inkasovali. Martin Altrichter si neporadil se skrytou střelou Dominika Hrníčka. Čisté konto v zahajovací části neudržel ani prostějovský strážce Bláha. I když k tomu měli velmi dobrou příležitost, Jestřábům se při vyloučení spoluhráče Krejčího nepodařilo vyhodit puk z obranného pásma a „odměna“ na sebe nenechala dlouho čekat. Oku lahodící výměna puku mezi Bernovským, Jarošem a Moučkou byla parádní. Hostitelé naskočili do druhého dějství s viditelnou chutí a při dobré možnosti Tadeáše Jaroše nebyli daleko od vyrovnání. Jenže stačila zbytečná vyloučení Kratochvíla a Machů a zápasový vlak se jim vzdálil na míle daleko. Pro jejich nečistou hru neměla pochopení dvojice David Bartoš – Petr Mrázek. Šumperské plány pro třetí periodu vzaly zasvé dřív, než se pořádně rozjela na standardní otáčky. Hned ve třetí minutě ukázal soupeřům záda Matěj Novák, a protože se v souboji jeden na jednoho zahanbit nenechal, manko domácího týmu narostlo na čtyři zásahy. Do přijatelnější podoby jej zkorigovaly šikovné ruce Jakuba Horkého, který nalapal Bláhu ukázkově provedeným forhendovým blafákem. Ujalo se i další pohotové zakončení ve středu dvoubrankového Moučky. Tomu v přečíslení dvou na jednoho ideálně nabil Jozef Baláž. Jako poslední poupravili statistiky středomoravského derby hosté z Hané. V čase 59:12 se o to postarali příkladně produktivní Mrázek a Bartoš. Z bránících protivníků si udělali dobrý den. A to doslova. „Zápas jsme ztratili při hře v oslabení. Věděli jsme, že má Prostějov dobré přesilovky, ráno jsme tomu přizpůsobili přípravu. Bohužel byly až tak dobré, že jsme tři z nich neubránili. Jinak se kluci nemají za co stydět. Při rovnoměrném počtu hráčů na ledě tam nechali všechno,“ bilancoval kouč Draků Martin Sobotka.

BRANKY: 11. Kaut (Mrázek) – 0:1, 12. Hrníčko (L. Žálčík) – 0:2, 16. Moučka (Jaroš, Bernovský) – 1:2, 30. Bartoš (Mrázek) – 1:3, 34. Mrázek (Bartoš) – 1:4, 43. Novák (Jandus) – 1:5, 43. J. Horký (Ševčík, Blaško) – 2:5, 53. Moučka (Baláž) – 3:5, 60. Mrázek (Bartoš) – 3:6. Vyloučení 6:6, využití 1:3, střely na branku 35:33. ŠUMPERK: M. Altrichter ml. – Kabelka, Machů, Záruba, Ševčík, Kuboš, Dosek, Volráb – Moučka, Baláž, Bernovský – Jaroš, Milfait, Krejčiřík – J. Altrichter, T. Král, Kratochvíl – Blaško, J. Kučera, J. Horký.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*