Dietos odmítli vyšší soutěž, liga začne nejdříve v srpnu

ŠUMPERK • Devatenáctého dubna se měli pustit do dalšího soutěžního dobrodružství domácím utkáním proti brněnským Sígrům. Místo toho si prodlužují „dovolenou“, o kterou vůbec nestojí. Koronavirová krize se naplno promítla i do dění v americkém fotbalu. Šumperští Dietos si na putování za dalším finálovým úspěchem musí počkat, a to minámálně do srpna.

Petr Fišer

Když v pondělí 2. března vyplavala na povrch oficiál­­ní termínová listina nového ročníku, mohli začít spřádat zápasové plány. Do východní skupiny třetí ligy k nim byli nalosováni soupeři z Brna, Trutnova, Tábora a Hradce Králové. Jako poslední se hlásili do party „sokolové“ vystupující pod názvem Budweis Hellboys. 

Kvůli virové pandemii jsou původní záměry passé. „Ochromilo nás to stejně jako ostatní sporty. Soutěž se zrušila. A to s tím, že jakmile se začnou věci vracet do normálu, vypíše se znovu,“ odhalil Milan Kolařík. „Ze strany asociace proběhl průzkum, jaké názory v jednotlivých klubech převládají ohledně herního systému, a zda hrát přes léto, nebo až na podzim,“ dodal tiskový mluvčí Dietos. „Teď čekáme na další náležitosti z vyšších míst, abychom následně mohli řešit věci spojené s termínovkou a zajištěním hřiště. Vše je samozřejmě odvislé od toho, co dovolí vládní nařízení. Také nás bude zajímat, jak to bude s diváky. Rozhodně bychom se nezlobili, kdyby se veškeré kroky obešly bez větších restrikcí a mohly proběhnout, jak jsme běžně zvyklí. V opačném případě by to bylo dost obtěžující a komplikované. Hrát bez fanoušků? To by nikomu z nás moc nešmakovalo.“

Rada České asociace amerického fotbalu se na konci dubna usnesla na rozhodnutí, že opožděný startovní výstřel zazní v polovině srpna. Pokud nenastanou další komplikace způsobené neovlivnitelným faktorem, v Šumperku znovu přihlásí „jen“ třetí ligu. „Pokusili bychom se obhájit finálovou účast. Nakonec jsme po hloupé chybě s registračkou museli přijmout kontumační porážku a ofi­ciálně skončili druzí. Titul, který jsme získali, nám byl odebrán a dodatečně připadl Zlínu. Byla to naše velká blbost,“ sypal si za celý klub popel na hlavu Kolařík. 

I když se před Dietos otevřela možnost postoupit na kvalitnější druholigový level, nabídku odmítli. Hlavní překážku představoval odliv hráčů, kteří v předešlých týdnech a měsících dali přednost Přerovu.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*