Mladé naděje ukazovaly kvality

ŠUMPERK  Šumperský klub SK – D.V. objíždí celé Česko a zanechává za sebou výraznou stopu v podobě skvělých výsledků. Z Kutné Hory přivezl dvě zlaté medaile. Přivlastnily si je mladičká Charlota Veronika Ferencová a Sofie Piterková. Druhá jmenovaná se dopracovala k obhajobě v kategorii od jedenácti do dvanácti let. 

Klára Štěpánková se probojovala do finále skupiny A, kde se podařilo obsadit výtečné páté místo Leile Ferencové. Mezi nejstaršími vyznavačkami aerobiku (15–20 let) se procvičila mezi „áčkařky“ Dominika Hanáčková. 

Až do západočeské Plzně se vydalo kvarteto závodnic. Barvy Šumperka hájily na akci pod federací FISAF. Na bronzový úspěch dosáhla nejmladší Aneta Glembeková. Znovu zabodovala Sofie Piterková, která skončila druhá. Neztratily se ani Veronika Glembeková a Kristýna Žebroková. Zařadily se za sebe na osmé a deváté pozici.

Závěrečné finálové kolo hostila Kutná Hora, kde bylo vyhlašováno i deset nejlepších závodnic sezóny 2019–2020. Charlota Veronika Ferencová se dostala na čtvrtou příčku a zároveň se stala absolutní vítězkou své kategorie. Klára Štěpánková opět nakoukla mezi nejlepší a v konečném pořadí TOP10 jí připadlo deváté místo. Leila Ferencová sklidila „bramborovou úrodu“ a mohla se radovat z celkového počinu v odlesku bronzu. Ještě o stupínek výš se „prokousala“ Sofie Piterková, která na začátku nového roku nenašla přemožitelku. 

Mezi třinácti až čtrnáctiletými nadějemi se představila Kristýna Žebroková, jejíž snažení se neslo ve znamení čísla 7. Přispěla tím k hromadnému klubovému zisku, jenž se v šumperském případě zastavil na 646 bodech. V konkurenci 39 oddílů z celé republiky to znamenalo průnik na osmou pozici. 

Kvalitní mládežnický aerobik byl k vidění také v Mladé Boleslavi. Absolutní prvenství si zajistila talentovaná Piterková. Aneta Glembeková se vracela s pátým místem, Veronika Glembeková s finálovou účastí a Kristýna Žebroková zaujala devátou příčku. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*