Další losinské zklamání, hostitele potopily zásahy kanonýra Kutala

VELKÉ LOSINY • Zápas solidně rozehráli. Fotbalisté Velkých Losin věděli ví- kendové výsledky tabulkových sousedů a případné tříbodové vítězství je mohlo katapultovat do klidnějších vod. Vedení ale neudrželi a museli skousávat další zklamání.

KRAJSKÝ PŘEBOR VELKÉ LOSINY – JESENÍK 1:3 (1:1)

Ve 23. minutě jim bylo do skoku. Filip Mátl se vyznal v tlačenici před bránou a ze skrumáže úspěšně dorážel. Cíl uhájit nulu do přestávkové pauzy vzal zasvé těsně před vypršením prvního poločasu. Horní částí těla zakončující Jiří Horák se na malém vápně dostal k hlavičce nikým nehlídaný a maximálně toho využil. „Je absolutně nepochopitelné, že jsme ho tam nechali úplně samotného. Jeseník kopal spoustu standardek a kopal je dobře. Takový gól do šatny zamrzí,“ klopil zklamaně oči asistent trenéra Jakub Tejkl.

To ještě netušil, co ho čeká ve druhém dějství. Po špatné komunikaci mezi stopery propadl ve středu obrany zaskakující Matěj Šinogl a exmohelnický expres Kutal převážil misky vah na jesenickou stranu. „Tak rychlého hráče jsem dlouho neviděl. Bohužel nás vyplatil ještě jednou, když napral do brány vyraženou střelu Plháka. V podobných pozicích se mýlí jen výjimečně. Balón uklidil nechytatelně do horního koutu,“ popisoval Tejkl. „Od stavu 1:3 to od nás byla klasická křeč. Jenom jsme nakopávali, za mě úplně zbytečně. Na to, jaký máme tým, co se týče jmen, se dá hlasitě mluvit o nezužitkovaném potenciálu. Kromě jiného nám chybí klid a lehkost,“ řekla pravá ruka hlavního kouče Jiřího Miky. „Sráží nás laciné góly, co dostáváme. Sami se na každý nadřeme víc, než je zdrávo. Občas nám nepřeje ani štěstí. Peťa Navrátil sice jejich gólmana překonal, jenže mu překazil radost trojlístek protihráčů u brankové čáry. V další tutovce se výborné šance zalekl Ondra Žák.“

Velké Losiny budou po sobotním derby v Rapotíně hostit v dalším domá- cím utkání regionálního rivala z Mohelnice. A to v neděli 26. září. Odpoledním duelem vyvrcholí program, který se chystá při sváteční příležitosti klubového výročí. Jeho součástí se stane předzápas starých gard proti Sigmě Olomouc. Za hanácký klub nastoupí Kovář, Kotůlek, Sedláček, Drulák, Machala, Janotka, Kobylík či Škerle. „Účast přislíbil i Radek Kováč, který by samozřejmě posílil domácí výběr. Právě ve Velkých Losinách odstartoval úspěšnou hráčskou kariéru. Později prošel i Sigmou, Spartou a několika zahraničními štacemi,“ prozradil další známé jméno losinský předseda Radek Svedek.

BRANKY: 23. Mátl – 45. J. Horák, 48. a 67. Kutal. Diváci: 185.
VELKÉ LOSINY: D. Hatala – J. Zatloukal, Šinogl, Martin Kocourek, D. Jurka – Mátl, O. Žák, Šumbera, Hilbert – J. Uvízl, Indra. Střídali: 46. F. Navrátil, 65. M. Macek, 74. T. Kubíček, 74. P. Navrátil, 74. Berka. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*