Další ligové vavříny pro Utopii

UNIČOV • Ani další závody Moravské ligy v bikrosu se neobešly bez brzdících elementů. Sobotní program v Uničově měl podobný zádrhel jako předchozí akce v Zábřeze, byla jím přítomnost otravného deště.

V barvách zábřežské Utopie nakoukl do finále Karel Trojek. Po zkaženém startu se nechal dvěma největšími konkurenty vytáhnout mimo dráhu a nakonec se „domotal“ do cíle až jako osmý. Vojtěch Opravil na novém stroji válčil v kategorii do deseti let. A bylo z toho krásné páté místo. Ještě o jednu příčku příznivěji dopadlo snažení staršího kolegy Martina Hufa. „Hrající“ lodivod Radomír Huf se v brutálním slejváku prošlapal ke stříbrnému vavřínu. Další cenný kov přidal tradičně zakončující a tentokráte bronzově čarující Matěj Šoupal. V nedělním parnu se pasoval do role hrdiny dne Robin Orlický. Přestože hned zkraje urval brzdu a odvážně závodil bez ní, dostal se až do finálového vyvrcholení. V něm už byli o něco rychlejší soupeři nad jeho síly i materiální vybavení. V Cruisserech přibyl Tomáš Dostál. Společně s koučem Radomírem Hufem, kterého trápilo bolavé koleno, si počínali znamenitě a zařadili se za sebe na druhou a třetí pozici. Huf junior letěl po trati jako blázen a byl z toho další cenný bronz. Poslední a zároveň i hodně velká naděje v podobě rychlíkového expresu Šoupala vyhasla při jednom ostřejším souboji, jenž se odehrál hodně natěsno. Borec ze Zábřeha se odporoučel k zemi a kromě bikrosové vyrážky si neodnesl vyhlíženou medailovou výslužku, ale pouze šesté místo.

SOBOTA NEREGISTROVANÍ: 11. V. Trojek. KATEGORIE B6: 9. J. Opravilová. BOYS 7: 8. K. Trojek. B8: 9. T. Soural. B9-10: 11. R. Orlický, 19. Marek Žváček. B11: 5. V. Opravil, 15. F. Šváb, 19. Matěj Žváček. CRUISSER: 2. R. Huf. B13-14: 4. M. Huf. B15: 3. M. Šoupal.

NEDĚLE NEREGISTROVANÍ: 8. V. Trojek. BOYS 7: 9. K. Trojek. B9-10: 8. R. Orlický, 18. Marek Žváček. CRUISSER: 2. T. Dostál, 3. R. Huf. B13- 14: 4. M. Huf. B15: 3. M. Šoupal. B11: 15. F. Šváb, 17. Matěj Žváček. B13-14: 3. M. Huf. B15: 6. M. Šoupal. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*