Cesta do jámy lvové: Draci začnou na Lapači

ŠUMPERK •Datum startu první ligy se nemění. Ale to je tak všechno. Po odstoupení Chomutova si zástupci osmnácti klubů odhlasovali nový herní systém, a protože ze strany Českého hokeje došlo ke schvalovacímu přikývnutí, logicky se od základu změnilo i rozlosování a jízdní řád. Šumperské Draky v úvodních dvou kolech důkladně prověří ambiciózní soupeři z východní části republiky.

Petr Fišer

Svěřenci Martina Sobotky si obnovenou premiéru po návratu do vyšší soutěže odkroutí na vsetínském Lapači. Doma se představí ve druhém kole, kdy je nemine neméně složitá večerní šichta s posíleným Havířovem. Dlouhodobá část se bude hrát netradičně tříkolově a závěrečnými duely vyvrcholí 8. března. Do play off zasáhne dvanáct nejlepších mužstev, pro celky na třináctém až osmnáctém místě sezóna předčasně skončí. Každý tým má garantovaných 51 mistrovských zápasů a zároveň i jistotu, že nikdo nesestoupí. Vítěz vyřazovací fáze, a tím pádem postupující do Tipsport extraligy, bude znám nejpozději 29. dubna. Hráčský průvan v kabině Kabinou Draků se po nepřesvědčivých výkonech proti Vrchlabí prohnal silnější hráčský průvan. Po obránci Kališovi se vedení klubu rozloučilo s dalšími beky Spálovským a Dudychou. Věci si musela sbalit i trojice mladých útočníků Hložek, Vacín, Potočný a také odchovanec Haluza. Na zkoušku nově dorazil takřka dvoumetrový zadák Marek Viktorin, jenž strávil poslední tři roky ve Švédsku. Se Šumperkem spolupracující Vítkovice poslaly na Tyršův stadión Jozefa Baláže. Šikovný forvard se proti Žďáru uvedl dvěma góly a luxusně proměněným samostatným nájezdem v pozápasovém „penaltovém“ rozstřelu. Ač je mu teprve jedenadvacet let, má za sebou nejen působení v mládežnických reprezentacích Slovenska, ale i v mužských soutěžích. Chance ligu si vyzkoušel v dresech Poruby a Havířova.

LOS PRVNÍ LIGY 1. KOLO – 12. září: Vsetín – Šumperk. 2. KOLO – 16. září: Šumperk – Havířov. 3. KOLO – 19. září: Litoměřice – Šumperk. 4. KOLO – 23. září: Šumperk – Slavia Praha. 5. KOLO – 26. září: Poruba – Šumperk. 6. KOLO – 28. září: Šumperk – Dukla Jihlava. 7. KOLO – 30. září: Třebíč – Šumperk.8.KOLO – 3.října: Šumperk – Frýdek-Místek. 9. KOLO – 7. října: Prostějov – Šumperk. 10. KOLO – 10. října: Šumperk – Benátky n. J. 11. KOLO – 14. října: Ústí n. L. – Šumperk. 12.KOLO – 17.října:Šumperk – Kadaň. 13. KOLO – 21. října: Sokolov – Šumperk. 14. KOLO – 24. října: Kolín – Šumperk. 15. KOLO – 28. října: Šumperk – Vrchlabí. 16. KOLO – 31. října:Kladno – Šumperk.17.KOLO – 9. listopadu: Šumperk – Přerov

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*