Nabídka první ligy? ANO! Draci můžou hrát s Jágrem

Místo Nového Jičína a Kopřivnice by do Šumperka mohly jezdit Vsetín, Prostějov, Přerov či pražská Slavia. Anebo Kladno s Jaromírem Jágrem! Je rozhodnuto. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se usnesl na tom, že právo účasti v Chance lize pro příští sezónu budou mít všechny tři týmy, které měly zasáhnout do zrušené kvalifikace o postup. Kromě Draků i Vrchlabí a Kolín.

Petr Fišer

Svazoví funkcionáři sáhli k velkorysému řešení, které nemůže nikoho urazit. Pokud by ukázali prstem pouze na jednoho vyvoleného, nejspíš by sklidili vlnu kritiky. Speciálně proto, že došlo ke vzácné shodě. Vrchlabský Stadion i celek z Tyršova stadiónu nasbíraly v základní části stejný počet bodů.

Pro šumperský hokej by to mohl být návrat po čtyřech letech strávených ve druhé lize. A jak se zdá, sen je to docela reálný. „Jsem na devadesát procent rozhodnutý, že přihlášku do Chance ligy podám. Těch deset procent ještě zůstává, ale udělám pro to maximum. Samozřejmě bude záležet i na dalších věcech, tím myslím sponzory a tak dále, ale i v tomto ohledu máme momentálně pozitivní signály,“ prozradil ředitel klubu Vladimír Velčovský.

Protože se nedohraná sezóna kvůli virové pandemii a nouzovému stavu ukončila s předstihem, postupující týmy se určovaly od „zeleného stolu“. Zatímco v případě extraligy panovalo jasno už několik týdnů (= Motor České Budějovice), prvoligový verdikt padl po dlouhém čekání až během pátku. „Asi každý chápe, že mužstvo se jinak připravuje na druhou ligu a jinak na Chance ligu. V podstatě nemůžete s nikým jednat, protože hráčům není co nabídnout. Chtěli jsme postoupit sportovní cestou a splnění našeho cíle jsme hodně obětovali. Bohužel nám v tom zabránil zásah vyšší moci. Měli jsme náznaky, že svaz je nakloněný právě této variantě, ale až do poslední chvíle nebylo nic jistého. Proto jsem byl trochu nervózní. Teď jsem rád, že to dopadlo právě takhle,“ dodal Velčovský pro webový portál Hokej.cz.

SEZÓNA A DOST,
JANEČEK SKONČIL

Draci jsou od minulého týdne bez trenéra. Martin Janeček po jednoroční anabázi ve Škoda aréně zamával Šumperku na rozloučenou a dohodl se na spolupráci s Porubou. „Rozhodnutí pana Janečka je mi nesmírně líto. Ještě před rozhodnutím Českého hokeje, jakou soutěž v nadcházejícím ročníku budeme hrát, zvolil jistotu. V Ostravě bude spolupracovat s Františkem Výborným, se kterým v minulosti trénoval Spartu Praha. Svou roli jistě sehrála i blízkost k jeho bydlišti,“ vyjádřil se k zásadní události s nepříznivým podtextem šéf Vladimír Velčovský.

Parta kolem kapitána Petra Gewieseho odehrála pod Janečkovým vedením rekordní základní část. Pokořila stobodovou hranici a druhou Opavu za sebou nechala o parník obřích rozměrů. V přípravách na semifinále play-off jí sebrala vítr z plachet opatření spojená s výskytem koronaviru. „Opravdu jsem nemyslel, že klub paradoxně při čekání na rozhodnutí svazu přijde o trenéra. To se stává velmi zřídka. Využívám situace, abych panu Janečkovi poděkoval za obrovský kus práce, který ve prospěch hokeje v Šumperku vykonal. Zároveň mu v novém působišti přeji hodně pracovních úspěchů,“ dodal Velčovský.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*