Bravo, předsedo!

VELKÉ LOSINY – Zatímco nezaujatí pozorovatelé z  řad nestranných diváků se náramně bavili, trenér Maňka nemohl uvěřit vlastním očím. Desetigólové derby mezi Velkými Losinami a Mohelnicí se zapíše do fotbalové historie jako neskutečná houpačková řežba, která brala dech a stála jednoznačně za to. Nechybělo jí vůbec nic.

Petr Fišer, Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR VELKÉ LOSINY – MOHELNICE 5:5 (5:2), 4:5 na penalty

Už v 6. minutě se při rohovém kopu zavěsil do vzduchu Tomáš Indra a bezbrankový stav vzal velmi rychle zasvé. Skóre se podruhé dalo do pohybu ve chvíli, kdy už hosté neměli k dispozici gólmana číslo 1 Jakuba Horu. V nepřerušené hře do něj nepěkně zajel David Hilbert. Mohelnice se hned dvakrát přiblížila na rozdíl jednoho zásahu. A to díky Soukupově křížnému projektilu a  proměněné penaltě v  podání Romana Kuby. Nejtěsnější stav ale dlouho neudržela, rychlé odpovědi obstarali Barčík a  Indra. Prvně jmenovaný pomocí nacvičené standardky, kanonýr Indra podobně jako naposledy v Rapotíně po míči za obranu. A když dostal dobrý balón do běhu i Šinogl, jenž vypustil na mladíčka Rozmana gólovou ránu z  pětadvaceti metrů, bylo to po prvním poločase 5:2. „Vydařil se nám nadmíru. Tedy až na jednu zbytečnou kaňku,“ bilancoval losinský stoper Jakub Tejkl. Na mysli měl vyloučení Hilberta, který se žlutými zákroky vyfauloval na obou mohelnických brankářích. Oslabení domácí se dlouhé přesilovce soupeře neubránili. Mohelnici nastartovalo snížení obránce Pospíšila (nebál se vypálit za dvacetimetrovou hranicí), na nějž o devět minut později navázal po souhře s Koželou spoluhráč Nantl. „Hrálo se na jednu branku. Nedařilo se nám podržet míč, většinou jsme jen nakopávali, a ještě k tomu do země nikoho,“ uznal Tejkl. Hosté vyrovnali v 84. minutě. Mohelničtí fanoušci oprávněně provolávali slávu hrajícímu šéfovi klubu Jiřímu Rouskovi, jenž při rohu svého týmu báječným způsobem naložil s odraženým míčem. Na jeho zpracování i  nachystání měl dost času i  prostoru a  polovysokou bombou málem protrhl síť u  jedné z  tyčí. Bravo, předsedo! A to ještě nebylo všechno. Ve finiši základní hrací doby se postavil k exekuci trestného kopu kapitán Kuba a otečkoval tyč! Další standardce, tentokráte zahrávané z osmnácti metrů, chybělo k dokonalosti několik centimetrů. „Ztratili jsme vyhraný zápas. I v deseti se to dalo uhrát úplně jinak. Kdyby to tam Kubovi spadlo, tak mě asi odvezou,“ otřel si pot z čela zklamaný Tejkl. „Byl to nádherný zápas se spoustou gólů. Vzhledem k  průběhu je remíza spravedlivá. V  penaltovém rozstřelu rozhodla šestá série a v ní náš hrdina Jirka Rousek,“ usmíval se od ucha k  uchu vedoucí Mohelnice Radek Vašata.

Trenér Roman Maňka musel rozdýchávat obrovské zklamání. Velkým Losinám nestačilo k vítězství ani poločasové vedení 5:2. foto: Petr Fišer

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*