Půlstoletý kulturák hledá pamětníky. Oslavy chystá na září

ZÁBŘEH · Zábřežský kulturní dům si letos připomene 50 let své existence. Budova byla slavnostně uvedena do provozu v sobotu 18. září 1971, tehdy jako Spojený závodní klub Revolučního odborového hnutí Nové huti Klementa Gottwalda. Organizátoři oslav hledají pamětníky ke spolupráci.

Vladimíra Bartoňová

„Oslavy by se měly uskutečnit v  září, ale po celý letošní rok bude toto významné jubileum zábřežské kultury připomínat výroční logo. Tomu dominuje číslice 50 a  silueta průčelí budovy typická pro zábřežskou ‚zlatou kapličku‘,“ sdělil Týdnu na severu jednatel současné Zábřežské kulturní Zdeněk David s tím, že autorem loga je Vladislav Bednařík. „Statická silueta se v jeho grafice propojuje s dynamicky ztvárněnou padesátkou, která v  náznaku obsahuje také symbol pro nekonečno. To má připomínat skutečnost, že život člověka byl, je a bude spojen i s uměním a kulturou,“ vysvětlil David.

Proběhne jarmark, koncert i výstava

Kulturní centrum připravuje oslavy svého výročí na 18. a 25. září, kdy první termín je spojen s podzimním jarmarkem a druhý se slavnostním koncertem. Kromě toho je plánovaná výstava ve vestibulu kulturního domu, vydání výroční tiskoviny nebo veřejná projekce archivních fotografií a videí v kině Retro.

Ozvěte se nám!

Organizátoři postavili oslavy na faktu, že řada lidí si určitě budovu pamatuje z dob jejího budování, mnozí z  různých kroužků a  zájmových spolků anebo z pódia jako účinkující či z hlediště jako diváci.„Pokud máte staré fotografie, artefakty, pozvánky, vstupenky, plakáty nebo svůj příběh spojený s  kulturákem, ozvěte se nám!“ apeluje Zdeněk David a  pro jednání nabízí telefonní kontakt 775 279 554 nebo e-mail david@kulturak.info.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*