Na zahradě kina promítnou filmy šumperských tvůrců

ŠUMPERK · S novou aktivitou přichází pro letošní léto šumperské kino Oko. Promítání doplňkově přesunuje do venkovních prostor. Pod názvem Cine- mondays se skrývají pravidelné pondělní večery v zahradě kina. V červenci nabídnou filmy herce Radima Nováka a režiséra Luboše Hlavsy.

Vladimíra Bartoňová

„Ve sváteční den 5. července se diváci mohou těšit na hercovu filmovou prvotinu Kančí les, který se natáčel i v nedalekých Vernířovicích. Ve filmu se objeví i další lokality, které má Radim Novák rád. Ve Vernířovicích má Radim chalupu, a tak jsme se domluvili, že přijede uvést svůj debut i do našeho letního biografu, kde budeme uvádět především filmy, které mají něco společného s tvůrci ze Šumperka, případně se natáčely v našem kraji,“ uvádí podrobnosti k filmu Kamil Navrátil, ředitel kina Oko Šumperk.

„O 14. dní později, 19. července, uvedeme šumperskou premiéru filmu Jako letní sníh za účasti Luboše Hlavsy. Film vznikl pod hlavičkou České televize a podařilo se pro něj zajistit skvělé herecké obsazení, kde si roli Jana Amose Komenského zahráli otec a syn Švehlíkovi. Před promítáním proběhne křest ginu Comenius, který nám představí master distiller Jiří Koukolský,“ zve v krátkosti na další program promítání v zahradě Navrátil.

Venkovní projekce zahajují po setmění okolo 21. hodiny večerní. Promítání v zahradě bylo podpořeno z Programu podpory kultury v Olomouckém kraji.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*