Krátce z kultury

Hvězdy ze Šlágru v Zábřehu
ZÁBŘEH · Po půldruhém roce nabídne kulturní dům v Zábřehu žádané vystoupení hudebního Dua Jamaha, stane se tak v neděli 5. září. Zájemci o setkání s největšími hvězdami televize Šlágr by s nákupem lístků neměli váhat, vstupenky lze pořídit za 200 korun.

Harfistka Ševčíková odstartuje novou sezónu
BLUDOV · Po více než roční přestávce se do Bludova vrací koncerty cyklu Kruhu přátel hudby. Jako první rozezní sál harfistka Katarína Ševčíková. Koncert se uskuteční v pátek 3. září v 19 hodin v koncertním sále bludovského zámku.

Zářijová nabídka KD bude pestrá
ŠUMPERK · Těšit se můžete na koncert skupiny Argema, mezinárodní festival Blues Aperitiv, závěrečný koncert Klášterních hudebních slavností, přednášku s oblíbeným cestovatelem Jirkou Kolbabou, pohádku O princezně Mlsalce a koncert legendárního Michala Pavlíčka s triem. A na závěr měsíce vás v premiéře čeká koncert Jiřího Krhuta a Štěpána Kozuba.

Den bezpečnosti se změnou místa
JESENÍK · Den bezpečnosti se uskuteční v pátek 3. září v Jeseníku. Z prostoru za Hotelem M se letos přesunuje k budově Policie ČR v ul. Moravská. Na celý den je nachystána spousta lákadel pro malé i velké návštěvníky. Pro vybrané školní kolektivy bude připravena úniková policejní hra.

Na – Dany žáci v knihovně
ŠUMPERK · Ve čtvrtek 2. září zahajuje v půjčovně pro mládež výstava s názvem Na – Dany žáci. Je výběrem prací žáků Dany Vilišové. Bývalá učitelka výtvarného oboru Základní umělecké školy v Šumperku učí děti a v Pontisu skupinu seniorů. Výstava s podtitulem Setkání generací potrvá do 7. října.

Folk fest podruhé
MOHELNICE • Obohacený o čtvrteční koncert na Bouzově proběhl o víkendu druhý ročník mohelnického Folk Festu. Podobně jako jeho předchůdce Dostavník, na jehož tradici pod kočírováním místní skupiny Madalen navazuje, opět přilákal řadu svých příznivců. Na Bouzově pak s Žalmanem Lohonkou oslavili jeho životní jubileum.

Zábřežské Notování s novinkami
ZÁBŘEH • Kaczi a Valerie Lyn v Café Carré, Vlny na hlavním pódiu nebo Alibaba v Levandulové kavárně. Takový byl letošní rozjezd sobotního večerního Koncertu filmové hudby s videoprojekcí, zakončeného Siouxovou afterparty. Kdo koncert naživo nestihl, má ještě možnost v sobotu 11. září v Dolních Studénkách. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*