Jazz in Hall už zná rozsah i program.

Zábřežskou kulturní scénu obohatí o tři dny v rytmu jazzových a swingových melodií ZÁBŘEH • V pořadí 17. ročník jazzově laděného festivalu Jazz in Hall pokračuje ve své rozšířené třídenní podobě a i pro letošní rok chystá zajímavé hudební hosty na nevšedních místech Zábřeha. K letošním největším lákadlům bude podle pořadatelů patřit pop/funky kapela Monkey Business.

Vladimíra Bartoňová

„Rozšíření festivalu na třídenní akci mělo loni úspěch, hlavně pak program v klubu Ve zdi, který je jako stvořený pro prezentaci malých, nejen jazzových kapel. Zatím vybíráme hlavně ty regionální, abychom podpořili místní kulturu a dali příležitost i méně známým jazzmenům. V tomto modelu chceme pokračovat i v příštích letech,“ dodal Vít Komárek, jeden z organizátorů akce. Pořadatelé i letos program nakomponovali tak, aby si v něm své našli zástupci všech věkových kategorií. První den ho v kině Retro odstartuje film o jazzové legendě a v pátek se program přestěhuje do klubu Ve zdi s příležitostí ukázat svůj talent během plánované jam session. „Zapojit se může každý – muzikanti i diváci s láskou k muzice,“ vyzývají pořadatelé. Vrcholem akce bude opět hvězdný sobotní večer, tradičně v originálním prostředí zábřežské tenisové haly. Kromě domácího Moravia Big Bandu s hosty se na pódiu rozloženém přímo na herní tenisové ploše představí vybraní talentovaní muzikanti v čele s popově funkovou kapelou Monkey Business, jež bude s Matějem Ruppertem letošní hlavní hvězdou večera. Čas mezi jednotlivými koncertními bloky posluchačům zpříjemní kapely venkovní scény, kde bude – stejně jako v minulých letech – možné zakoupit něco dobrého na zahřátí a k jídlu. Festival Jazz in Hall se koná za podpory Olomouckého kraje a Města Zábřeh a vstupenky budou letos nově k zakoupení přímo na webu festivalu Jazzinhall.cz

Loni byl Jazz in Hall věnovaný poctě Karla Gotta. Mistrovy písně zahrál jak domácí swingový orchestr, tak hlavní host večera Felix Slováček.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*