V Muzejíčku se otevřela Velká muzejní herna

ŠUMPERK • Letos je to již pět let, co se ve Vlastivědném muzeu v Šumperku otevřelo Muzejíčko s výstavami určenými speciálně dětem. „Z výstavních projektů, které se v Muzejíčku dosud konaly, jsme pro Velkou muzejní hernu vybrali ty nejlepší hlavolamy, hádanky a hry a doplnili je několika novými,“ zvou malé i velké k návštěvě muzejníci.

Děti si tak mohou procvičit jemnou motoriku na různých skládačkách a hlavolamech a svůj důvtip zapojit při řešení logických úkolů. „Nezapo-mněli jsme ani na pohybové aktivity, které jsou vždy důležitou součástí našich ‚muzejíčkových‘ výstav. Děti si také mohou vyzkoušet řadu her, najdou zde aktivity pro jednotlivce i dvojice. Dětem starším jedenácti let je k dispozici na vyzkoušení virtuální realita,“ říká k obsahu nejnovější výstavy Eva Šebestíková z propagačního oddělení muzea.

Muzejíčko funguje ve svých otevíracích hodinách bez omezení, jen 9. 11. od 13 do 15 hodin bude pro veřejnost zavřeno. Důvodem je omezená kapa- cita. Výstava je vhodná pro předškoláky a žáky základních škol. V případě zájmu se můžete objednat na adrese sarka.krellerova@muzeumsumperk. cz. Definitivně uzavírat se bude herna 16. ledna. (bav)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*