Exhibice ve Slam Poetry

V rámci druhého klubového pořadu domu kultury se 9. března do Šumperka sjeli jména, která ve světě divadelně pojatého přednesu poetických textů s vtipným obsahem něco znamenají.


„Po úspěchu pražské Underground comedy v únoru jsme se rozhodli navázat dalším druhem mluveného žánru, který se s klubovou scénou úzce pojí. Na své si přijdou jak fanoušci malých forem, tak příznivci rýmu
a vtipu,“
uvádí pořad dramaturg domu kultury Ondřej Procházka.


Večer se nesl v rytmu štafety mezi čtyřmi výraznými osobnosti zjevem i mluvou. Velkým lákadlem byl především Anatol Svahilec, který se v disciplíně Slam Poetry stal dokonce mistrem ČR a sám se označuje za maskota toho žánru. Nejen on však byl hvězdou večera. Klub Foyer nabídl i úspěšné a cenami ověnčené mistry slova jako jsou Daniel Kunz nebo Ellen Makubirofa.


Projekt Klub Foyer, který odstartoval letos v únoru, má za úkol částečně uspokojit poptávku po klubové scéně, která v Šumperku chybí. V prostorách foyer domu kultury, tak na jeden večer vzniká prostor, který ožije menšími produkcemi, hrou světel a zvuků cinkajících sklenic otevřeného baru.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*