Velčovský a spol. pytlačili na Hané, Jestřábům vyfoukli čtyři hokejisty

ŠUMPERK, PROSTĚJOV · Vedení šumperského hokeje při svých loveckých výpravách nejčastěji házelo lasem na úrodné Hané. Konkrétně v Prostějově, kterému vyfouklo hned čtyři hráče. Jeden další je navíc v  dračím království na zkoušce.

Petr Fišer

Tomáš Drtil, Martin Pěnčík, Lukáš Žálčík, Daniel Vachutka a Petr Antoníček. Nebývá úplně obvyklé, aby tolik hráčů z jednoho týmu posílilo nebo koketovalo s konkurenčním mužstvem. „Zejména odchody Bartoše, Hrníčka, Drtila a Žálčíka nás nesmírně mrzí. Měli jsme o ně zájem i do nadcházející prvoligové sezóny. Všichni jmenovaní ale odešli jinam z důvodu lepších finančních podmínek, které jim Prostějov nemohl nabídnout,“ napsali čelní představitelé Jestřábů v oficiálním prohlášení. Po neúspěšném ročníku nemůžou z různých důvodů a příčin počítat se šestnácti hokejisty! Jedním z nich je křídelník Vachutka, jemuž se prostějovské angažmá příliš nepovedlo. „Situace, které nastávaly, nebyly jednoduché pro nikoho. Ať už se bavíme o koronaviru nebo o nezanedbatelném faktu, že nám sáhli na peníze. Hlavě a psychice takové okolnosti nikdy nepomáhají. Půlku sezóny jsem hrál v prvních lajnách a docela to šlo. Potom nás trenér rozdělil a už to nebylo ono. Neměl jsem jeho důvěru, a jak netrávíte na ledě dostatek času včetně přesilovek, zákonitě se prosazujete hůř a hůř. Šance byly, ale štěstěna se ke mně obracela zády. Místo gólů jsem nastřeloval tyčky a břevna nebo jsem branku těsně míjel,“ vrátil se k minulé sezóně útočník, jenž se gólově prosadil jen čtyřikrát. „V mých očích byla největším nepřítelem pandemie. Všichni v týmu byli skleslí, jako by na nás ležela deka. Když vám na účet posílají míň peněz, nejsou hokejky a šetří se, kde se dá, tak se to sečte a na náladě to nepřidává. Během sezóny jsme měli dobrou pasáž, kdy jsme vyhrávali a sbírali body. Potom jsme ale schytali bolavou facku, a jak nám ubrali na výplatě, začali jsme se škvařit v sérii nepříjemných proher. Ve sportu to tak chodí. Jednou jsi nahoře, jednou dole,“ pokračoval Da‑ niel Vachutka. „V Prostějově nás chtěli udržet dál pospolu. Také proto, že jsme měli dobrou partu. Po tom všem, co nastalo, tam ale většina kluků zůstat nechtěla. Pan Velčovský mi volal už v průběhu sezóny a je na něm znát, že do toho hodlá důkladně dupnout. Důležitou roli sehrál i trenér Janeček. Vím, jaký má přístup. Vím, jak moc hokej miluje. Udělá maximum pro to, aby naše hra měla hlavu a patu. U pana Šejby, který nás vedl v Prostějově, to tak nebylo… Kouč Janeček, dobré podmínky v Šumperku a možnost být častěji doma s rodinou. Nebylo nad čím váhat. Budu hrát srdcem a dám do toho všechno!“ Chuť si chce spravit nejen Vachutka, ale i Ondřej Hrachovský. Zatímco rok předtím patřil třiadvacetiletý bek k nejlepším zadákům Chance ligy, v dalším soutěžním období se trápil. Dobrý střelec ani jednou neskóroval a v tabulce pravdy nasbíral patnáct minusových bodů. Po rychlém restartu a produktivnějších časech touží také Tomáš Dajčar. Někdejší mládežnický reprezentant a účastník juniorského mistrovství světa to na Tyršově stadiónu velmi dobře zná a doufá, že si v průběhu letní přípravy vyslouží kontrakt a smlouvu. Bez pěti centimetrů dvoumetrový obránce uplynulý ročník promarodil a odehrál v něm jen dva zápasy za Havířov.

HRÁČI V PŘÍPRAVĚ
BRANKÁŘI: Martin Holík, Vojtěch Mokry. OBRÁNCI: Tomáš Drtil, Ondřej Hrachovský, Ludvík Rutar, Jakub Řezáč, Martin Pěnčík, Marek Viktorin, Štěpán Dudycha, Tomáš Dajčar.
ÚTOČNÍCI: Denis Kindl, Lukáš Žálčík, Daniel Vachutka, Tomáš Vildumetz, Rok Macuh, Daniel Spratek, Dávid Kohút, Adam Scheuter, Jakub Horký, Lukáš Kučera, Petr Antoníček.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 4. SRPNA: 17.00 Šumperk – Vítkovice. 10. SRPNA: 17.30 Plzeň – Šumperk. 12. SRPNA: 18.00 Šumperk – Přerov. 24. SRPNA: 18.00 Přerov – Šumperk. 26. SRPNA: 18.00 Šumperk – Vsetín. 31. SRPNA: 18.00 Vsetín – Šumperk.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*