Jaroš v Šumperku skončil, přednost dostala Francie

ŠUMPERK · Tadeáš Jaroš v hokejovém Šumperku pokračovat nebude. Po největším životním řádění na prvoligové úrovni si za další sportovní adresu vybral destinaci ležící daleko za hranicemi rodné vlasti.

Petr Fišer

34 utkání, 12 gólů, 16 asistencí, 28 kanadských bodů. Přestože se Drakům po návratu do plně profesionální soutěže nevedlo, sedmadvacetiletý útočník nijak zvlášť nestrádal. „Na jednu stranu spokojený nejsem, protože vím, kolik jsem spálil šancí. Mohl jsem mít úplně v pohodě o patnáct nebo dvacet bodů víc. Ale kdyby mi to někdo řekl před startem ligy, tak to sbalím do kapsy a beru to,“ ohlédl se zpátky bojovník, jenž vyniká v předbrankovém prostoru. Ačkoliv o poctivého dříče stálo vedení klubu i staronový kouč Martin Janeček, Jaroš zamával Tyršově stadiónu na rozloučenou. „Trenér Janeček je obrovský profík. Osobně jsem rád, že se vrátil a oslovil mě. Má zájem, abych pod ním v Šumperku pokračoval. Uvidíme, jak se to vyvine v dalších týdnech,“ nech

ával si otevřené dveře v polovině března. Nakonec dostala přednost nabídka z ciziny. Nejproduktivnější hráč neúspěšného výběru si vyzkouší nejvyšší francouzskou soutěž za Anglet. V proslulém surfařském ráji se dohodl na roční smlouvě a pod taktovkou českého lodivoda Davida Dostála si střihne druhé zahraniční angažmá v kariéře. V sezóně 2018/2019 krátce působil v polském Sosnovci. V předchozích týdnech ohlásili odchod i dva vysocí zadáci. Daniel Kabelka a Richard Záruba si plácli s představiteli Havířova. Nová výzva s velkou pravděpodobností čeká na brankáře Marka Peksu a útočníka Jana Milfaita. Škoda aréna už jistojistě nebude domovem pro jiného forvarda, Tadeáše Krále. Hokejista s minulostí propojenou se slavnou Kometou Brno se stal znovu přerovským Zubrem. „Vždycky se mi tady líbilo. Navíc jsem v Přerově začínal s mužským hokejem,“ pochvaloval si návrat na Hanou. „Minulá sezóna byla rozbitá covidem a z týmového hlediska prostě neúspěšná. Vůbec se nám nedařilo. Chvíli poslední, potom předposlední. Nebylo to ono,“ zhodnotil období strávené v podhůří Jeseníků. Drakům se ve stejných dnech upsal čtvrtý defendér do obrany. Ondřej Hrachovský má zkušenosti s první i druhou ligou, navíc ve čtyřech zápasech okoštoval i elitní extraligový nášup. Třiadvacetiletý rodák z jihomoravského Kyjova je kmenovým hráčem třineckých Ocelářů, a tak není divu, že neunikl klubovému farmaření se spřáteleným Frýdkem- -Místkem. Odehrál za něj 116 prvoligových zápasů. V předminulém ročníku, který pro něj byl daleko povedenější než ten uplynulý, se blýskl dvanácti brankami a čtrnácti gólovými nahrávkami. V Třinci dostal příležitost na prestižním Spengler Cupu či v duelech Ligy mistrů. Do šumperské přípravy na suchu se zapojil od úplného počátku. V kanceláři ředitele Velčovského vzal pero do ruky v úterý 11. května.

PODEPSANÍ HRÁČI BRANKÁŘI: Vojtěch Mokry (19 let), Martin Holík (21). OBRÁNCI: Tomáš Drtil (30), Martin Pěnčík (20), Ludvík Rutar (21), Ondřej Hrachovský (23). ÚTOČNÍCI: Denis Kindl (28), Daniel Vachutka (28), Tomáš Vildumetz (22), Daniel Spratek (23), Lukáš Žálčík (30), Dávid Kohút (23), Rok Macuh (24), Jakub Horký (19).

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*