Světová elita na Czech Tour! Šumperskem projede extra třída

MORAVA • Sedmý ročník v roce 2015 byl zlomovým. Cyklistická federace UCI tehdy zařadila CZECH TOUR do první kategorie etapových závodů, čímž se otevřela cesta pro účast nejlepších světových týmů. Jinak tomu nebude ani letos, kdy se reprezentanti špičkových stájí přeženou přes území Moravy, a to včetně Mohelnice a Šumperka.

Petr Fišer

Na moravských silnicích se znovu odehrají nelítostné bitvy o každý metr. Pořadatelé se vytáhli a nachystali hned několik prémiových bonusů, díky nimž budou k mání výjimečné zážitky. Novým ředitelem se stala velká osobnost české cyklistiky Leopold König, jenž se proslavil na Tour de France, Giru d´Italia a olympijských hrách v Riu de Janeiro. Czech Tour dokázal vyhrát hned dvakrát. „Máme z toho obrovskou radost. V daném odvětví je to výjimečná osobnost,“ prohlásil potěšeně promotér a organizátor Jaroslav Vašíček. „Vstupuji do nové životní éry a nových životních zkušeností. Na zajímavou práci se moc těším. Nabízí mi unikátní příležitost zůstat v profesionálním cyklistickém světě,“ řekl samotný König. Svým jménem a nezanedbatelným příspěvkem a přínosem podpoří projekt, který je jediným etapovým tahákem v České republice spadajícím do jedničkové kategorie. Postupem času začal vyčnívat natolik, že v dnešní době patří k nejdůležitějším podnikům na území starého kontinentu. S přibývající popularitou docházelo k prodlužování trati. Letos se natáhne na 586 kilometrů s převýšením 9000 metrů. Atraktivní show se odehraje v regionech Olomouckého, Moravskoslezského, Pardubického a Zlínského kraje. Mezi atraktivní místa, kde se bude zápolit o horské a sprinterské prémie, se zařadí Dlouhé stráně či Červenohorské sedlo. Pro fanoušky ze šumperského okresu bude nejzajímavější závěrečná čtvrtá etapa, která odstartuje z Mohelnice a před výšlapem do hor postupně povede přes Dubicko, Bludov, Šumperk a Loučnou nad Desnou. Společně s policií ji zabezpečí místní oddíly SPORTON a SK Salith sport. Czech Tour provází v posledních letech vynikající bouřlivá kulisa, která se dá srovnat se starými časy legendárního Závodu míru před rokem 1989. Spolu s výrazným mediálním zásahem, včetně televizních přenosů a záznamů, se jedná o jednu z největších akcí českého sportovního kalendáře. V předešlém roce naplno zazářily hvězdy týmu Mitchelton Scott, přičemž z celkového prvenství při finále ve Šternberku se radoval Daryl Impey. Ještě větší grády bude mít dvanáctý ročník. Tak kvalitní konkurence v Česku nikdy nezávodila! „Jsme nadšení. Fandům se předvede opravdová světová špička. Z Word Tour týmů se můžou těšit na zástupce pěti profi stájí. Pro jezdce jsme připravili náročnou trať se šestnácti vrchařskými prémiemi,“ pochlubil se Jaroslav Vašíček z pořádající TTV Sport Group.

ETAPY CZECH TOUR 6. SRPNA: Uničov (18,6 km). 7. SRPNA: Prostějov – Uničov (193,4 km). 8. SRPNA: Olomouc – Frýdek-Místek (209,8 km). 9. SRPNA: Mohelnice – Šternberk (179,2 km).

Czech Tour stojí na prahu nejnabitějšího ročníku v dosavadní historii

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*