Náprava se nekonala, Ševčík neměl pochopení

ZÁBŘEH • Zatímco Rapotín trápil ambiciózní Šternberk, zábřežské Sulko „nakupovalo“ gólové direkty v Jeseníku. Ve druhém kole se fotbalové pěchoty po zcela odlišném nakročení postavily proti sobě a všichni s napětím očekávali, jak moc a zda vůbec promluví rozdílné rozpoložení do vzájemného souboje.

Petr Fišer

KRAJSKÝ PŘEBOR

ZÁBŘEH – RAPOTÍN 3:5 (0:1)

Zábřeh v honbě za nápravou ostudného výsledku začal aktivněji, jenže mu to vydrželo jen něco málo přes dvacet minut. Po půlhodině hry přihrál pronikající Svačinka podél brankové čáry na malé vápno, kde „roztančil“ svou velkolepou gólovou show Jiří Ševčík. Letní posila soutěžního nováčka z Maletína představovala pro domácí defenzívu nestravitelné sousto. Ve čtvrté minutě druhé půle přistál na Ševčíkově hlavě centr šitý přesně na míru a hosté po souhře Kobzy, Cejpka a Jankoviče vedli už o dvě gólové trefy. I když o chvíli později tvrdě pykali za nepovedený odkop Havlase (trestal Radek Žák), Sulko drželi zkrátka. Neudržitelný Ševčík nejprve vypustil na soupeřovu klec povedenou šajtli umístěnou na zadní tyč a v 69. minutě skóroval už počtvrté, když k němu proletěla přízemní nabídka od spoluhráče Simona. Jelikož mu domácí dobrodruzi nechali spoustu prostoru, balón zasunul do sítě bez sebemenších potíží. Uspokojený Rapotín sice vyklidil pole a po trestném kopu, robinzonádě gólmana Skývy a dorážce volného Jakuba Němce povolil Sulku další snížení, žádné větší drama ale nepřipustil. Střídající žolík Drozd při své individuální akci prokázal příkladné množství důrazu a v závěru cílevědomého průniku přetlačil i nešťastného strážce Tomana. Korekce Matěje Laštůvky z poslední minuty nebyla ničím jiným než nicneřešícím výkřikem ze tmy. Zábřeh obdržel ve dvou zápasech jedenáct branek! „Pykali jsme za přehmaty na krajích a ve středu obrany. Rapotínu k pohodlnému vítězství bohatě stačilo, když nás jednoduše trestal za velké hrubky adefenzivní nedostatky,“ kroutil nechápavě hlavou člen zábřežského realizačního týmu Evžen Hampl. „Jestliže dopředu nám to šlapalo parádně, vzadu jsme se nevyvarovali zbytečných chyb. Pět gólů nedáme pokaždé a v konfrontaci se silnějším soupeřem by se nám mohly vymstít. Je potřeba se z nich ponaučit,“ nepodléhal sebemenší euforii vedoucí hostujícího mužstva Milan Stratil.

BRANKY: 53. R. Žák, 76. J. Němec, 90.Laštůvka – 30., 50., 61.a 69.Ševčík, 81. Drozd. Diváci: 400. ZÁBŘEH:Toman – K.Appl, Laštůvka, Lepka, Ratiborský – Okleštěk, Žanda, R. Žák, Paclík – Lukas, Maistryzsin. Střídali: 46. Schwab, 61. Smékal, 71. J. Němec, 71.Šincl. RAPOTÍN: F. Skýva – Cejpek, Juráš, Najman, Havlas – D.Scheuter, Simon, Jankovič – M. Kobza, Ševčík, Svačinka. Střídali: 63. Drozd, 63. D. Jurka, 73.B. Hudec, 73. Michal Kocourek.

Rapotín po vydařené přípravě, v níž si „osedlal“ několik kvalitních soupeřů, bodoval i ve druhém mistrovském utkání. Vstupu do vyšší soutěže se evidentně nezalekl. foto: Petr Fišer

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*