Šumperské atletky sbírají medaile

Na Halovém mistrovství republiky, které proběhlo před několika dny v Ostravě, slavily obrovský úspěch dvě šumperské atletky. Sedmnáctiletá Iva Gieselová získala mezi juniorkami dvě zlaté a osmnáctiletá Eva Kubíčková se stala nejrychlejší ženou v česku, když v ženské kategorii zvítězila na šedesátimetrové trati. 

Šumperská atletická naděje Iva Gieselová, která v juniorské kategorii nenašla přemožitelku na tratích 1500 a 3000 metrů, studuje na Gymnáziu v Šumperku. Ceny a medaile sbírá od žákovských kategorií, mezi trofejemi má také Cenu města Šumperka. Město reprezentuje v barvách atletického oddílu TJ Šumperk.

„Vrcholem letošní sezony bude juniorské mistrovství republiky, určitě se také pokusím překonat limit na Mistrovství světa juniorů, které bude hostit Kolumbie,“ prozradila své plány atletka. Podle jejího trenéra Jana Kosteckého má Iva na to, aby limit zaběhla. Za reprezentaci města Ivě Gieselové a jejímu trenérovi poděkoval starosta města Tomáš Spurný a místostarosta Jakub Jirgl na malé slavnosti na radnici.

Eva Kubíčková začínala v Šumperku se sportovní gymnastikou, v roce 2015 obsadila v žákovské kategorii na mistrovství České republiky 2. místo. V současné době studuje anglické gymnázium v Olomouci – Hejčíně a závodí za klub AK Olomouc. Vedle hladkých sprintů se chce zlepšovat také v běhu na stometrové trati s překážkami.

Na halovém Mistrovství ČR v atletice, které se konalo v Ostravě, doběhla na šedesátimetrové trati na 1. místě. Svým vítězným časem 7.30 s překonala rekordní zápis v juniorské kategorii, který od roku 1994 držela Hana Benešová o šest setin. Přesně na setinu také splnila limit pro start na halovém mistrovství světa žen v Bělehradě. 

Sprinterka se momentálně v běhu na 60 metrů dělí časem 7,30 s o páté místo v českých historických tabulkách s Jarmilou Kratochvílovou. Český ženský rekord je z roku 2018, jeho hodnota je 7,23 s, světový rekord je 6,92 s.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*