ROZHOVOR TÝDNE: V lesnické „Kozel aréně“ se bude hrát jen o osmé místo?

LESNICE · Příznivci fotbalu v Lesnici se už teď těší na derby utkání s týmem blízké obce. Místo fotbalistů ze vzdálených Haňovic, kteří se do I. A třídy Olomouckého kraje nepřihlásili, bude teď novým soupeřem Lesnice tým nedalekého Postřelmova.

Ještěže bude hrát tým nováčka vyšší soutěž v novém areálu na novém hřišti. Stařičký stadiónek u vlakového nádraží by při praskl ve švech, kdyby měl zvládnout divácký nával na superatraktivní derby. Jestliže Postřelmov nehodlá v I. A třídě hrát druhé housle, jak se na něj lesničtí fotbalisté připravují, když sami skromně pošilhávají jen po klidném středu tabulky? Na to jsme se zeptali předsedy a trenéra fotbalového oddílu TJ Sokol Lesnice Jana Knoblocha.

Jak jste se připravovali v době utlumených a omezených možností?

Makali jsme v okolí Lesnice již od zimy, a to po skupinkách, jak dovolovala pravidla určená jednotlivými ministry zdravotnictví.

Co se u vás změnilo od začátku června po uvolnění protikoronavirových opatření?

Konečně jsme mohli oficiálně a bez hrozby pokuty společně trénovat a užívat si fotbal. Taky jsme jako vloni zorganizovali Vesnickou derby ligu a tím alespoň částečně nahradili napětí a adrenalin z mistrovských zápasů.

Kolikrát týdně trénujete a co vše máte v tréninkovém plánu?

Trénujeme dvakrát týdně, případně jeden den o ví- kendu, pokud není přátelák. Začátek letní přípravy je naplánován na 8. července. Soustředění v plánu nemáme, ale uskutečníme určitě nějakou týmovou akci.

Jaké přípravné zápasy jste odehráli a co vás ještě čeká?

Ve Vesnické derby lize jsme porazili Sudkov 2:1 a 2:0, s Novým Malínem jsme hráli 2:2 a 4:0. Ve finá- le nás čekaly silné Loštice. Ještě před VDL jsme prohráli s Postřelmovem 0:3 a porazili dorost Šumperka 2:1. V letní přípravě sehrajeme přípravné zápasy s týmem dorostu Uničova, Zábřeha B a Bludova.

Jaké je složení realizačního týmu?

Působím jako trenér, vedoucími týmu jsou Libor Špaček a Zdeněk Konrád.

Kdo tvoří hráčský kádr?

Glozyga David, Soural Petr – Balvín Jakub, Jurka Adam, Effeneberger Jan, Lejsal Tomáš, Bitner Martin, Seidl Daniel, Jarmar Adam – Balcárek Tomáš, Klemsa Michal, Němec Jakub, Smyčka Ondřej, Roubalík Štěpán, Kobza Milo- slav, Topič Vojtěch – Glozyga Jiří, Křenek Lukáš, Faulhammer Jakub a kluci z dorostu a z béčka, kteří makají.

Jaké byly odchody a příchody hráčů?

Přišel Tomáš Balcárek ze sousední Leštiny, proběhl návrat ztracených synů Jakuba Němce ze Zábřeha a Martina Bitnera z Rychnova nad Kněžnou. V rámci A týmu nikdo neodešel.

Jaký je váš sportovní cíl v nové sezóně?

Vyhnout se bezprostředním sestupovým starostem, ideálně hrát kolem 8. až 10. místa, uspět v derby zápasech a bavit diváky u nás i na hřištích soupeřů.

Co byste chtěl vzkázat příznivcům fotbalu?

Ať chodí v hojném počtu na své oblíbené týmy, fotbal si užívají, fandí a šten- krují se v práci s chlapama z vedlejší vesnice, ale nechovají se jako zvěř, což je bohužel na některých zápasech k vidění. To bych si přál, aby se změnilo.

Bohumil Tesař

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*