Rozhovor Týdne V Bludově ještě řeší nástup nového trenéra

BLUDOV · Ve dvou sezónách po sobě – 2019/2020 a 2020/2021 – atakovali fotbalisté Sokola Bludov postupové příčky do vyšší soutěže. Jenže protikoronavirová opatření ve sportu zabránila fotbalistům ambiciózního týmu opakovaně dokončit dobře rozehrané soutěže.

A v takovém případě je moc těžké „začínat znovu, do třetice všeho dobrého či zlého“. Předčasné ukončení nedohraných soutěží bude možná hrozit i nadále, přesto je potřeba dívat se směrem do budoucna pozitivně. Na to, jak se připravují na novou sezónu, jsme se zeptali funkcionáře TJ Sokol Bludov Dominika Sadila.

Jak jste se připravovali v době omezených možností? Individuálně, společná příprava začala až po uvolnění restrikcí.

Co se u vás změnilo od začátku června po uvolnění opatření? Osmnáctého června proběhla volební valná hromada, kde bylo zvoleno staronové vedení klubu – Luděk Březina jako předseda, Roman Holinka a Jiří Kohout jako členové výkonného výboru.

Kolikrát týdně trénujete, co vše máte v tréninkovém plánu? Během června jsme trénovali dvakrát týdně. Dvacátého druhého června nastupil k mužskému týmu nový trenér, pokud vím, nemá v plánu žádné soustředění. Jeho jméno ještě nechceme zveřejňovat. Odehráli jsme několik přípravných zápasů a další plánujeme.

Jaké je složení realizačního týmu? Protože výbor řeší nástup nového trenéra, přípravou týmu byl pověřen Jiří Kohout.

Kdo tvoří hráčský kádr? Gólmani jsou Pavel Hegedüs a Tomáš Horáček, obránci Milan Adam, David Bartošek, Daniel Španihel, Jakub Vejrosta, Martin Doskočil, Ondřej Chmelař a Miroslav Hél, záložníci Leopold Schwarzer, Martin Stuchlý, Václav Wagner, Svatoslav Valenta, Adam Kolek, Radim Hojgr a útočníci Stanislav Sadil, Libor Svoboda a Jan Kvapil. Kádr také pravidelně doplňujeme dorostenci, teď jsou to David Kohout, Matyáš Sadil a Martin Kašpar.

Zaznamenali jste nějaké odchody a příchody hráčů? Žádné příchody neplánujeme a jediným odchodem je přerušení činnosti Ondry Miterka, v jeho případě budeme doufat, že opětovně najde chuť a motivaci a k fotbalu se zase vrátí, dveře má u nás stále otevřené.

Jaký je váš sportovní cíl v nové sezóně? Hrát o špici tabulky, výkonný výbor a realizační tým bude muset zapracovat na motivaci pro hráče, přeci jen není jednoduché být ve dvou po sobě následujících sezónách na prvním, respektive druhém místě, když se oba ročníky anulují.

Co byste chtěli příznivcům fotbalu ještě sdělit? Že je rádi opětovně uvítáme na našich domácích zápasech a že si vážíme jejich podpory, jelikož nás jezdí podporovat na venkovní zápasy v opravdu hojném počtu. (bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*