Když v tropickém vedru běhá mráz po zádech. Losiny doma nerozdávaly

JESENÍK, VELKÉ LOSINY • Tohle se nepovedlo. A to tak, že vůbec. Zábřežští fotbalisté v regionální řežbě s Jeseníkem propadli jako nepřipravený student, jenž totálně podělal jednu ze školních písemek. Napáchali v ní spoustu trestuhodných chyb.

KRAJSKÝ PŘEBOR JESENÍK – ZÁBŘEH 6:0 (3:0)

Probíhala teprve 68. minuta a na světelném ukazateli bil do očí všeříkající stav 6:0. I když v tropickém počasí dopadaly na trávník hektolitry nevábně vonícího potu, hostujícím hráčům běhal po zádech nepříjemný mráz. Doslova! Ve zmíněné minutě totiž zkompletoval gólový hattrick Jiří Mráz, jeden z hlavních zápasových katů Oklešťka a spol. „Za pozitivní můžeme považovat jen to, že jsme vydrželi běhat a nedocházely nám síly. Dojeli jsme na dvě nezvládnuté fáze, Jeseníku bohatě stačilo trestat naše chyby. Tři góly jsme dostali ze standardních situací, další tři po fatálních hrubkách v poli. To, že jsme hráli relativně vyrovnaně a během utkání si vynutili nespočet rohových kopů a standardek, nám nebylo vůbec k ničemu,“ posteskl si trenér Sulka Jaroslav Appl. „Je potřeba se naplno soustředit a koncentrovat po celou zápasovou dobu,“ nabádal šesti direkty knokautované svěřence.

BRANKY: 22., 65. a 68. Mráz, 36. a 64. P. Plhák, 18. Křivohlávek. Diváci: 164. ZÁBŘEH: Schubert – Ratiborský, Laštůvka, Schwab – Šincl, Okleštěk, Žanda, R. Žák, Paclík – Smékal. Střídali: 61. Maistryzsin, 61. J. Němec, 83. V. Holík, 85. Jedelský.

VELKÉ LOSINY – KRALICE 3:1 (2:0)

Losiny se v nedělním podvečeru nalodily na útočnou vlnu. Do vítězného přístavu je nasměrovala hned pátá minuta víkendové plavby. Lukas Andoniu se nacpal na prudký centr od Šinogla a s pomocí důrazného Hilberta si mohl gratulovat, že byl ve správný čas na správném místě. Domácí mužstvo nepřestávalo hýřit ofenzivní aktivitou a krátce po půlhodině hry udeřilo podruhé. Po faulu na Indru se pískala penalta, kterou bezpečně zhodnotil dobře hrající Navrátil. Kralice na úkor pozemní mezihry a účelnější kombinace upřednostňovaly dlouhé nákopy na vysunutého Cibulku, a přestože za svým soupeřem zaostávaly, dokázaly snížit. Lacinému gólu z kategorie darovaných předcházela losinská chyba, díky níž uprchli do rychlého protiútoku. Otevřenější stav 2:1 neměl dlouhého trvání. Po rodinné spolupráci Petr Navrátil – Filip Navrátil napálil míč bez přípravy druhý jmenovaný a výstavní parádou vrátil svým barvám pohodovější dvoubrankový náskok. Kaňkou na nedělním losinském vítězství byla vynucená odstoupení dvou „ortodoxních“ stoperů Andonia a Žídka. Kvůli zranění navíc chyběl další bek Tejkl. Jak se zdá, nový trenér Maňka bude mít před sérií čtyř těžkých duelů plnou hlavu starostí.

BRANKY: 5. Andoniu 31. a 54. F. Navrátil – 50. Šup. Diváci: 235. VELKÉ LOSINY: D. Hatala – Bližňák, Žídek, Andoniu, O. Žák – Hilbert, J. Zatloukal, Martin Kocourek, F. Navrátil, Šinogl – Indra. Střídali: 26. A. Bureš, 46. P. Navrátil, 59. T. Kubíček, 77. Verner. (mum, bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*