Rapotínského nováčka políbila štěstěna, fotbalisté Losin neudrželi těsný náskok

JESENÍK, ŠTERNBERK •Pokud by se ve fotbale udělovaly známky za umělecký dojem, nebo platila stejná pravidla jako vkrasobruslení, ve víkendovém utkání mezi Jeseníkem a Rapotínem by ovítězné straně nebylo pochyb. Jenže se hraje na góly, a ty byly pro domácí mužstvo nedostatkovým zbožím.

Petr Fišer

KRAJSKÝ PŘEBOR JESENÍK – RAPOTÍN 1:2 (0:2)

Probíhala teprve čtvrtá minuta a po úspěšné robinzonádě rapotínského brankáře Maxe se kopal další roh. Už čtvrtý jesenický. V podobném duchu probíhalo celé střetnutí. Bříza a spol. od začátku až do konce bušili do protivníkovy obrany a vynutili si trvalý tlak. Místy až drtivý. „Soupeř mi připadal daleko rychlejší, u všeho byl dřív. Nám se nedařilo. Celý zápas jsme se nechali přehrávat. Výsledek vůbec neodpovídá tomu, co se na trávníku dělo. Pro nás je po špatném výkonu zlatý, pro Jeseník krutý. Doplatil na to, že neuměl dávat góly,“ bilancoval vedoucí Rapotína Milan Stratil. Daleko produktivnější hosté vytěžili maximum ze dvou centrovaných míčů. Po přihrávce od Dominika Drozda se ujala pravačka Jaroslava Klemsy. Ukázková byla i asistence Martina Kobzy. Jiří Ševčík byl ve správný čas na správném místě a z prostoru malého vápna doklepl balón do sítě stehnem. Když fotbalová štěstěna, tak se vším všudy. Jeseník odčaroval zakletou branku Rapotína pouze jednou, a ještě k tomu v pokročilém čase. Hraní rukou v pokutovém území nezůstalo bez odezvy, z pozice penaltového exekutora se nezmýlil kanonýr Mráz. Při nerovném souboji poslal riskujícího Maxe na druhou stranu.

BRANKY: 85. Mráz – 15. J. Klemsa, 36.Ševčík. Diváci: 206. RAPOTÍN: Max – Cejpek, D. Scheuter, Najman, D. Jurka – Simon, Michal Kocourek, J. Klemsa – Drozd, Ševčík, M.Kobza.Střídali: 60.Svačinka, 64.B. Hudec, 74.Šebela, 90. M. Jankovič.

ŠTERNBERK – VELKÉ LOSINY 3:1 (1:1)

Losiny se favorita na postup do divize nezalekly. Že to s bodovým exportem myslí naprosto vážně, dokázaly sebevědomým nástupem. „Do pětadvacáté minuty jsme měly tři vyložené šance. Kdyby to bylo 2:0, nikdo by se nemohl divit,“ stál si za svým Jakub Tejkl. Losinský bek strávil na hřišti necelou půlhodinu, potom musel se svalovým zraněním na levé noze střídat. Hosté se v těsném náskoku zdrželi pouhých šest minut. Matěj Šinogl nachytal na švestkách nic netušícího obránce a nezištně připravil snadnou pozici pro spoluhráče Davida Hilberta. „Vyrovnaní jsme jim bohužel darovali chybou stopera. Šternberk se dostal víc do hry, a jakmile se rozehřál na vyšší sportovní teplotu, byl o kousek lepší,“ uznal Tejkl. Dvě „kopírákové“ akce, které po výměně stran zajímavé utkání rozsoudily ve prospěch Hanáků, si byly podobné jako vejce vejci. Po kvalitních centrech do šestnáctky slízli gólovou smetanu Jan Tögel a Petr Zifčák.

BRANKY: 24. Kryl, 69. Tögel, 83. Zifčák – 18. Hilbert. Diváci: 244 VELKÉ LOSINY: Hatala – Tejkl, J. Zatloukal, O. Žák, Andoniu – Kubíček, F. Navrátil, Martin Kocourek, Šinogl, Hilbert – P. Navrátil. Střídali: 23. L. Hegner, 66. Bližňák, 77. Indra.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*