Draci vystrčili růžky, potrápili tým Vítkovic

ŠUMPERK •Konečně výkon, který snesl přísnější měřítko. Hokejisté Šumperka ve svátečním duelu proti extraligovému soupeři obstáli se ctí, a přestože na hratelnou remízu nedosáhli, vysloužili si potlesk na otevřené scéně.

Petr Fišer

PÁTEČNÍ PŘÍPRAVA ŠUMPERK – VÍTKOVICE 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Po vývoji a událostech z první třetiny se přitom zdálo, že budou plnit roli druhých houslí. Vítkovice dominovaly ve všech ohledech a branku hájenou Markem Peksou zasypali nadprůměrným přívalem střel. K velkému štěstí domácího týmu se ujal pouze šťastný zásah Rostislava Marozse. Draci najeli do prostřední části jako vyměnění. Zlepšili pohyb, přidali na intenzitě bruslení, nebáli se kombinovat a do té doby jednoznačnou partii začali měnit v daleko vyrovnanější záležitost. V nejvydařenějších pasážích dokonce dostávali favorizovaného protivníka pod tlak. Hned ve dvou případech se jim vyplatilo, že se nerozpakovali pálit ze všech pozic. Bývalý šumperský gólman Miroslav Svoboda se nechal zaskočit z ostrých úhlů a správným směrem nakopnutí hostitelé se dravě hnali za vyrovnáním. Přestože tradiční účastník elitní soutěže přijel do Škoda arény takřka kompletní a doma nechal pouze obránce Poláka a zkušeného forvarda Irgla, za otevřeného stavu 2:3 si několikrát koledoval. Snaživé svěřence trenéra Sobotky dělilo od vysněného srovnání pár centimetrů, a to doslova. Neposedný puk totiž tancoval v těsné blízkosti brankové čáry. I když hosté zahřívali trestnou lavici častěji, jakmile se jim naskytla výhoda přesilové hry, byli v útočném pásmu mnohonásobně nebezpečnější. Potvrdili to v 58. minutě, kdy jim vrátil znásobené vedení „exkomeťák“ Jan Hruška. „Oproti minulým zápasům se nám dařil přechod středního pásma. Ačkoliv je to výsledek lichotivý a povzbudivý, nesmíme ho přeceňovat. Každopádně jsme odehráli velmi dobré utkání, v němž kluci odvedli maximum. Je potřeba, aby v podobném duchu a stejném nasazení pokračovali i nadále,“ řekl kouč Šumperka Martin Sobotka.

BRANKY: 4. Marosz (Mikyska) – 0:1, 22. Koch (Lakatoš) – 0:2, 23. Uhlík (Spratek, Dosek) – 1:2, 23. Koch (Šišovský) – 1:3, 24. Gewiese (Jaroš) – 2:3, 58. Hruška (Trška) – 2:4. Vyloučení 6:9, využití 0:2, střely na branku 36:60, 500 diváků. ŠUMPERK: M. Peksa (41. Altrichter) – Gewiese, Kabelka, Viktorín, Nepokoj, Řezáč, Dosek, Věntus, Ficek, Švec – Jaroš, Milfait, Baláž – Bernovský, Král, Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – L. Kučera, A. Scheuter, Krejčiřík – Horký. PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ 6. SRPNA: Havířov – Šumperk 4:3 (Hroch, Hložek, Řezáč). 13. SRPNA: Šumperk – Vrchlabí 2:7 (Vacín, Milfait). 18. SRPNA: Šumperk – Opava 5:2 (Milfait 2, Krejčiřík, Potočný, Horký). 20. SRPNA: Vrchlabí – Šumperk 4:0. 25. SRPNA: Šumperk – Žďár n. S. 4:1 (Baláž 2, Uhlík, Řezáč). 28. SRPNA: Šumperk – Vítkovice 2:4 (Uhlík, Gewiese). 3. ZÁŘÍ: 18.00 Přerov – Šumperk. 7. ZÁŘÍ: 18.00 Šumperk – Prostějov.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*