Osmiminutová bludovská smršť, přetížené řady Zvole kolabovaly

BLUDOV · Stačila osmiminutová smršť v bludovském podání a návrat do severní skupiny I. B třídy fotbalistům Zvole pořádně zhořkl. Staronový účastník soutěže inkasoval tři direkty v řadě a bodové plány vzaly rychle za své.

I. B TŘÍDA C BLUDOV – ZVOLE 3:1 (3:1)
Hosté museli řešit problémy se sestavou. Protože v jejich sobotní výpravě scházel specialista vykonávající gólmanské řemeslo, mezi tři tyče se obětavě postavil Daniel Nejedlý. Pro neznalé, za normálních okolností pobíhající v poli. Od úvodu se na něj valila jedna hrozba za druhou. Zvláště souhry mezi Svobodou a Schwarzerem dělaly přetížené defenzívě značné potíže. Po dvou nevyužitých možnostech uhodilo v závěru otevírací čtvrthodiny. Libor Svoboda dostal od Leopolda Schwarzera průnikovou přihrávku, a přestože mu míč při kličce do pravé strany trochu utekl, dopravil ho bezpečně do prázdné klece. Zadní řady hostujícího celku nestíhaly. Pronikající forvard Sadil zatáhl balón až k lajně, levačkou odcentroval a mladíček Jan Kvapil dopravil herní náčiní do děrované sítě pomocí stehna. Zanedlouho to bylo už 3:0. Domácí úderníci ze série neúspěšných dorážek vytěžili alespoň rohový kop, který zatočil přímo za zadní tyč oslavovaný šikula Schwarzer. Zvole se chytila stébla o chvíli později. Nedůraz bludovských stoperů potrestal Ondřej Nejedlý a znovu bylo o co hrát. „Do přestávky jsme využívali krajních prostorů a byli aktivnější. Dobré příležitosti jsme měli i ve druhém poločase, a když je sečteme celkově dohromady, nebylo jich málo. V tom, abychom náskok navýšili, nás bohužel brzdila malá efektivita a neúčelná koncovka,“ posteskl si Michal Závodný. „Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Byl to mistrák po dlouhé době a jsme rádi, že se nám podařilo urvat všechny body. Už kvůli nabuzení do nové sezóny a potřebné sebedůvěře. Ani Zvole nehrála špatně, o to víc nás těší, že jsme úvodní zápas zvládli. Teď už se soustředíme na nedělní derby v Rudě, kde je to pokaždé hodně nevyzpytatelné,“ připomněl dalšího soupeře Bludova člen realizačního týmu.

BRANKY: 15. L. Svoboda, 21. Kvapil, 23. Schwarzer – 26. O. Nejedlý. Diváci: 85. BLUDOV: P. Hegedüs – R. Hojgr, Hél, Dudycha, M. Adam – Stuchlý, Wagner, Schwarzer, Kvapil – L. Svoboda, S. Sadil. Střídali: 74. Doskočil, 83. S. Valenta, 83. D. Kohout, 83. Kolek. ZVOLE: D. Nejedlý – G. Skácel, Daříček, Vyboštok, T. Hojgr – L. Ospálek, L. Plhák, A. Navrátil, Jančík – O. Nejedlý, D. Havlíček. Střídali: 58. J. Šimek, 71. Jančík. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*