Pane Antle, klobouček!

ZÁBŘEH • Byl to jeho zápas. Martin Antl po přesunu do Zábřeha září a pro Sulko momentálně představuje stěžejní postavu posílené ofenzívy. Rapotínské fotbalisty sestřelil čistým hattrickem!

Petr Fišer Bohumil Tesař

KRAJSKÝ PŘEBOR ZÁBŘEH – RAPOTÍN 4:1 (2:1)


Přestože se na něj hosté speciálně připravovali a měl se mu věnovat „osobní strážce“, všestranný forvard si na zeleném trávníku dělal, co chtěl. Už v osmé minutě zařadil nejvyšší rychlostní stupeň, ukázal soupeřovým bekům záda a koncert mohl začít… Rapotín sice vyrovnal, když ošidně kopnutou standardku ztečoval při obranném zákroku za záda vlastního brankáře nešťastník Němec, jenže další důležité momenty znovu patřily nedělnímu hrdinovi. Je libo hlavička, nebo snad zakončení nohou? Cokoliv, kdykoliv, jakkoliv. Antl sebral hostům vítr z plachet klíčovými góly na 2:1 a 3:1. Jednou mu asistoval Němec, jednou opil rohlíkem zkoprnělého obránce. Rapotínská loď nabrala směr dno, k čemuž vydatně přispěl Michal Kocourek. Za školácké zahození míče totiž vyfasoval druhou žlutou kartu, což v jednoduchém součtu znamenalo předčasnou stopku. Ze scény se pakoval jako spráskaný pes po 59 minutách. „Dnes rozhodla Antlova kvalita. Na krajský přebor je to nadstandardní hráč. Kdyby ho Zábřeh neměl, možná by to vypadalo i dopadlo jinak. Ale to jsou jen kdyby. Narazili jsme na dva favority a bohužel jsme vyšli naprázdno. Není to žádná katastrofa, zároveň jsme se sami dostali pod tlak. V dalších kolech musíme bodovat,“ uvědomoval si trenér Rapotína Radim Netopil. Sulko zhodnotilo výhodu jednoho muže bleskově. V následující minutě si parádně vyhověla dvojice Nízký – Žák. „Po vyrovnání na 1:1 jsme se trochu trápili. Potom jsme ale znovu převzali iniciativu a derby rozhodli ve svůj prospěch. Panuje u nás spokojenost na všech frontách. Přes 400 fotbalově vyhladovělých diváků v hledišti jsme potěšili velmi dobrým výkonem,“ hlásil nadšeně šéf Zábřeha Jaroslav Appl.

BRANKY: 8., 31. a 49. Antl, 60. R. Žák – 20. A. Němec (vlastní). Diváci: 450. ZÁBŘEH: S. Strnad – Lepka, Žanda, Ratiborský, Lukas – V. Holík, M. Novák, A. Němec, R. Žák – Nízký, Antl. Střídali: 69. Nádeníček, 77. Okleštěk, 77. Janák, 88. V. Balcárek. RAPOTÍN: Max – Morong, Najman, Juráš, Cejpek – Michal Kocourek, D. Scheuter – J. Klemsa – M. Charvát, Svačinka – Ševčík. Střídali: 34. P. Bartošík, 65. Drozd, 65. B. Hudec, 75. Körner, 75. Šebela.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*