„Mokré“ derby plné deště, trenéři museli improvizovat

BLUDOV • Stoper Bartošek pobíhal na hrotu útoku. Brankář Arbeit odhodil gólmanské rukavice a netradičně operoval v poli. Předzápasové plány trenérů na obou stranách důkladně nabouraly vynucené či plánované absence. Fotbalový Postřelmov dokonce kvůli početným omluvenkám žádal o odložení sobotního derby.

Petr Fišer

I. B TŘÍDA C BLUDOV – POSTŘELMOV 1:1 (1:0), 3:1 na penalty Nakonec se hrálo v původním termínu a Bludov na svého soupeře vyrukoval s překvapivou posilou. V době volna mu bude vypomáhat exšumperský obránce Daniel Španihel. Premiéru bývalého hráče Sigmy Olomouc poznamenal vytrvalý déšť, který se spustil už v páté minutě. Protože byl trávník nasáklý vodou jako obří houba, oba týmy nad složitě proveditelnými kombinacemi po zemi častěji volily jednodušší vzdušná řešení. Na těžkém terénu to byl hlavně neúprosný boj s maximálním nasazením. Hostitelé se ocitli ve výhodě díky příznivé shodě okolností. Miterkův střílený rohový kop přistál na ruce smolaře Duse a hlavní rozhodčí Jiří Valouch neměl slitování. Přísně a také sporně nařízenou penaltu proměnil Stanislav Sadil. Jakmile přestalo pršet, na hrací ploše začalo v přímé úměře přibývat skluzů a bolavých zákroků. Atmosféra houstla a byla čím dál vyhrocenější. Přispěla k ní druhá žlutá karta, která znamenala předčasný odchod ze scény pro domácího červenáčka Martina Stuchlého. I když se Postřelmovu naskytla výhoda půlhodinové přesilovky, útočník Sadil nebyl daleko od toho, aby mu zasadil druhou ránu. Jenže ve chvíli, kdy se řítil sám na muže v rukavicích, se mu míč zastavil ve vodě a levačkou trefený balón stačil u brankové čáry zpacifikovat záchranář Dus. Hlavička stejného forvarda o chvíli později prosvištěla o malilinkatý kousek kolem šibenice. Hosté nechtěli odjet s prázdnou a tlačili se na útočnou polovinu. Vytáhlý strážce Hegedüs dlouho odolával a úspěšně řešil všechny ošemetné situace. Největší nebezpečí pro něj představovala dvě zakončení provedená horní částí těla. Sportovní štěstěna ho opustila v 83. minutě. Potom, co se středoví zadáci nedohodli na společném uhašení hrozícího požáru, trefil propadlým míčem jen Lubomíra Winklera. Od jeho zad se kulatý nesmysl dokutálel do sítě a bylo vyrovnáno! Urputná bitva se prodloužila o penaltové pokračování a Hegedüs si všechno vynahradil s maximální parádou. Vyzrál na něj jediný postřelmovský exekutor. Favorit soutěže tak v okleštěném složení poprvé v sezóně „nerejžoval“ naplno a zbyl na něj pouze bod.

BRANKY: 20. S. Sadil – 83. Winkler. Diváci: 150. BLUDOV: P. Hegedüs – R. Hojgr, Vejrosta, Španihel, M. Adam – Stuchlý, Wagner, Schwarzer, Miterko – S. Sadil, Bartošek. Střídali: 55. Hél, 84. Dudycha, 85. Kolek. POSTŘELMOV: L. Roubalík – Vít, A. Blaťák, Vykydal, M. Dus, Kupčík, V. Panák, Arbeit, Nýdecký, Winkler, J. Ladislav. Střídali: 70. Drobilič, 84. M. Vepřek.

Stanislav Sadil jako „nosič vody“ během letní přípravy, kterou prodělal v divizním Šumperku. Mladý forvard se před zahájením nové sezóny vrátil do mateřského Bludova, kde mu to nepřestalo střílet

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*