Křepelka neměl pochopení

NOVÝ MALÍN • Mají v něm rozdílového bombarďáka, který je schopen sám překlápět těsné zápasy. Fotbalové Vikýřovice se v sobotním derby mohly spolehnout na ofenzivní kvality Jana Křepelky. Produktivní univerzál skalpoval Nový Malín dvěma přesnými řezy.

Petr Fišer

I. B TŘÍDA C NOVÝ MALÍN – VIKÝŘOVICE 1:3 (0:1)

S první trefou do černého dlouho neotálel. Hosté začali aktivně a dobrý nástup korunovali hned v šesté minutě. Křepelka si před šestnáctkou přehodil míč na silnější pravou nohu a poté jej nezadržitelným způsobem napral ke vzdálenější tyči. Brankář Palatka se po ostrém projektilu natahoval marně. I když v sestavě hostujícího týmu scházelo zkušené trio Jiří Uvízl, Lukáš Horák, Ondřej Málko, od vedoucího gólu měl navrch a chystal si další šance. Nejčastěji prostřednictvím rychlých brejků. Ty nejnadějnější pohřbili Doležel a Kubín. Prvně jmenovaný nepochodil se zakončením na způsob lobu a brankové zařízení minul. Jeho spoluhráče pro změnu zradila technika, když si balón nešikovně předkopl. Malín se rozjížděl pomaleji. Iniciativu částečně přebíral až poté, co vikýřovického strážce Kašpara zachránilo břevno. Autorem dalekonosného pozdravu byl Tomáš Valenta. Domácí ožili a ve zlepšeném výkonu pokračovali i ve druhé půli. V době narůstajícího rozmachu je ale přibrzdil faul spáchaný před pokutovým územím. Veterán Hrabala v rámci domluveného signálu herní náčiní přeběhl a šikula Křepelka o dvě vteřiny později trefil neutěsněnou škvíru u levé tyče. Hostitelé se nechtěli vzdát bez boje. Dravec Vohralík v souboji jeden na jednoho přetlačil stopera Opravila a gólman Kašpar řešil vzniklý požár jen s pomocí nedovoleného zákroku. Nařízenou penaltu bezpečně zužitkoval Lukáš Pospíšil. Malínští fotbalisté zůstávali ve hře o body až do 85. minuty. Jejich naděje pohasly díky tomu, že nezvládli situaci ve velkém vápně. Zaplatili za to nejtvrdší daň, role kata se ochotně ujal Jan Doležel. Tedy hráč, jenž se v základní jedenáctce Vikýřovic objevil jen proto, že zraněného Málka nepustily na trávník přetrvávající zdravotní potíže.

BRANKY: 67. L. Pospíšil – 6. a 56. Křepelka, 85. Doležel. Diváci: 185. NOVÝ MALÍN: D. Palatka – J. Diblík, Janda (46. Haša), Strašil, Vohralík, M. Novák, Valenta, L. Pospíšil, R. Bílek, Mošonec, J. Palatka. VIKÝŘOVICE: Kašpar – Trunkát, Tomášek, M. Křepský, M. Uvízl, Kubín, J. Křepelka, Opravil, Rojek, Doležel (86. Kovalec), Hrabala.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*