Remíza bezgólové chuti

ŠUMPERK • Remíza bezgólové chuti se zrodila ve „svatostánku“ fotbalového Šumperka. Svěřenci Zdeňka Opravila a Romana Křepelky nenašli recept na překonání dobře pracující vsetínské obrany a do nového divizního ročníku nevstoupili ideálně.

Petr Fišer

Bohumil Tesař

DIVIZE E ŠUMPERK – VSETÍN 0:0

Výhry v domácím prostředí, to je základ, bez nějž se do klidnějších tabulkových vod posunou jen stěží. Na šumperské poměry nadstandardní návštěva (350 diváků) sledovala jen průměrný první poločas, v němž ofenzivní snaha domácího týmu narážela na nepřesnosti ve finální fázi. Branku soupeře ohrozil jen z trestných kopů Lavroviče a Lineta, kteří shodně tlačili herní náčiní pod břevno. Na brankáře Eliáše ani jednou nevyzráli. Domácí se prezentovali nejlepším fotbalem v zahajovací dvacetiminutovce druhé periody. Jenže nedokázali skórovat ani z největších závarů. „Do přestávky to od nás bylo zbytečně ustrašené. Po rozpravě v kabině jsme začali velice dobře a hráli tak, jak bych si představoval po celé utkání. Přetrvávající problém byl v tom, že nám scházelo gólové vyjádření. Dnes to bylo o první brance. Vsetín přijel s evidentním záměrem získat bod a ten si nakonec i odvezl,“ bilancoval Opravil. Ještě jedna komplikace na závěr. Ukrajinský rychlík Yevhen Ostrovka potvrdil, že oplývá nejen rychlostí atletického sprintera, ale i zkratovými vlastnostmi. V 87. minutě oplácel, úmyslně kopnul soupeře ze strany do nohy v nepřerušené hře a nechal se zbytečně vyloučit. Valaši si v nastavení vytvořili solidní příležitost, kterou z pohledu hostitelů hasil až pozorný strážce Kreizl.

ŠUMPERK: Kreizl – Jurásek, M. Smrž, Liďák, O. Kováč – Kotzmann, Linet, Cikryt – Ostrovka, Michal Sitta, Lavrovič. Střídali: 46. Tran Chi Dong, 46. A. Žák, 72. Demeter, 82. Nízký, 90. Pavelka

Brankář Ladislav Max na šumperském Tyršově stadiónu nezůstal. Potom, co sešlo z hostování v Zábřeze, kývl na nabídku nedalekého Rapotína.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*