Bohdíkov zazdil dva pokutové kopy, ztrátu honil ve finiši

BOHDÍKOV, LESNICE • Měli zaděláno na průšvih a docela slušnou blamáž. Ačkoliv si po vyloučení červenáčka Janíčka ze 37. minuty mohli užívat luxusně dlouhou výhodu jednoho muže, ještě na startu závěrečné desetiminutovky prohrávali o dva góly. Fotbalisty Bohdíkova spasil až drtivý finiš. Také proto, že v předchozím průběhu stačili zazdít dva pokutové kopy!

I. A TŘÍDA A BOHDÍKOV – TROUBELICE 2:2 (0:0), 3:2 na penalty

První „pentli“ zahodili už v desáté minutě po faulu na rychlonohého Petra Šárníka. Neuspěl Roman Losenický, jenž zcela minul brankové zařízení. Druhou po hodině hry za ruku při střele Reichla, kdy pro změnu selhal Jakub Hlavatý. Ten si vylámal zuby na zákroku strážce Koukala. Hosté spoléhali na rychlé brejky a dva z nich dotáhli do gólové podoby. Domácí dlouho sužovala přílišná uspěchanost v negativní kombinaci s narůstající křečovitostí. Když už se zdálo, že je zpátky na nohy nic nepostaví, trefil se ideálním způsobem do odraženého míče za odpuštění prosící smolař Losenický. Parádní volej + parádní gól = nová zápletka. A nejednou to šlo! O pouhé čtyři minuty později prorazila do té doby pevný obranný val Hanáků lahůdková souhra, na jejímž konci byl pohodlný zásun Jaroslava Hatoně do prázdné klece. „Na našem výkonu se projevila dlouhá přestávka. Nebylo to ono, svazovala nás viditelná nervozita. Snad s každým dalším zápasem půjdeme nahoru a budeme se herně zlepšovat,“ doufal trenér vítězů Julius Kováč.

BRANKY: 83. Losenický, 87. Hatoň – 51. Pur, 67. Ošťádal. Diváci: 170. BOHDÍKOV: M. Kaňák – Diviš, Vokurka, Pavel Šárník, M. Vinkler – Petr Šárník, Losenický, L. Reichl, V. Vinkler – Sikora, Hatoň. Střídali: 46. Víšek, 46. Zugar, 62. Hlavatý, 67. P. Janků, 80. Zajíc.

LESNICE – BĚLKOVICE 2:1 (1:0)

Lesnický stratég Jan Knobloch zvolil ofenzivní sestavu, v níž nechyběli týmoví novicové Michal Klemsa a Lukáš Křenek. Sázka na útočné pojetí se mu vyplatila, druhý jmenovaný zvyšoval v úvodu druhé půle na 2:0. Hostitelé hájili pojištěné vedení až do 87. minuty, kdy je donutilo k důkladné obezřetnosti snížení bělkovického Sklenáře.

BRANKY: 25. Š. Roubalík, 48. Křenek – 87. Sklenář. LESNICE: D. Glozyga – J. Balvín, D. Vašíček, Lejsal, A. Jurka, M. Klemsa, Smyčka, M. Kobza, Š. Roubalík, Faulhammer, Křenek. Střídali: 68. J. Glozyga, 85. Seidl, 88. J. Effenberger, 90. J. Knobloch. (mum, bob)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*