Jako v (hokejové) pohádce: Rytíři setnuli dračí hlavu

KLADNO – Každá pohádka by měla mít šťastný konec. Hokejový příběh postavený na souboji Rytířů a Draků dopadl podle očekávání. I když se hosté snažili, seč jim síly stačily, na favorita si nepřišli.

PRVNÍ LIGA KLADNO – ŠUMPERK 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Zatímco v pěti zápasech po sobě neporažené Kladno pobývalo na vítězné vlně, Šumperk se začínal škvařit ve vlastní šťávě. Před vzájemným středečním utkáním nebodoval čtyřikrát v řadě. Vlajková loď slavného středočeského klubu, jemuž šéfuje legendární Jaromír Jágr, vyplula na zápasové moře poněkud nepřesvědčivě. Spící posádka při vhazování v obranném pásmu trestuhodně zapomněla na Jakuba Horkého, jenž v pozici „za bukem“ zaskočil brankáře Brízgalu rychlým bekhendovým zakončením. Domácí hokejisté po špatném úvodu přebírali iniciativu a v čase 19:29 vyrovnali. Po dlouhé forhendové kličce Hajného a následném zmatku v těsné blízkosti brankové čáry vydoloval srovnání stavu důsledný Tomáš Guman. Gól do šatny Rytíře uklidnil a ve druhé části strhli vedení na svoji stranu. Zatímco Nicolas Hlava se prokličkoval až před strážce Peksu při hře pět na pět, Antonín Melka s vydatnou pomocí spoluhráčů skóroval v klasické přesilovce. Souhra to byla lahůdková. Také Draci uměli zhodnotit početní převahu jednoho muže. Střelu Kratochvíla jemně tečoval za Brízgalova záda před brankovištěm clonící Vojtěch Krejčiřík. Otevřený stav 3:2 platil až do 52. minuty. Velký tlak v útočné třetině ukončil po přihrávce Pituleho zpoza šumperské klece neomylně mířící Jakub Hajný.

BRANKY: 3. J. Horký (Danielčák) – 0:1, 20. Guman (Hajný, Pitule) – 1:1, 26. Hlava (Račuk, Bílek) – 2:1, 29. Melka (Hlava, Plekanec) – 3:1, 46. Krejčiřík (Kratochvíl, Kabelka) – 3:2, 52. Hajný (Pitule, Guman) – 4:2. Vyloučení 8:6, využití 1:1, střely na branku 47:20.

ŠUMPERK: M. Peksa – Gewiese, Ševčík, Věntus, Kabelka, Viktorin, Nepokoj – Jaroš, T. Král, Uhlík – Krejčiřík, Baláž, Kratochvíl – Spratek, Milfait, Hroch – J. Horký, A. Scheuter, Danielčák – Krč. (mum)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*