Krátce z kultury

Pamětníci promluvili prostřednictvím filmu

ZÁBŘEH · V úterý 19. října se v zasedací místnosti městského úřadu na Masarykově náměstí uskutečnil Večer s Pamětí národa. Zájemcům byl promítnut dokumentární film Adama Drdy Samoty – německé historie z Moravy. Navázala beseda o filmu a činnosti zábřežské pobočky.

Výstava ukáže malování voskem

ZÁBŘEH · Zábřežské muzeum od 5. listopadu představí v minigalerii místní výtvarnici Libuši Trunečkovou. Na výstavě nazvané stručně Enkaustika budou k vidění práce, při jejichž tvorbě využívá malování horkým voskem. K vidění budou také abstraktní obrazy malované akrylem.

Skauti zvou na poutní mši

ZÁBŘEH · Skauti a skautky ze střediska Skalička Zábřeh zvou na tradiční poutní mši v kapli sv. Martina v Olšanských horách, která se koná v neděli 7. listopadu ve 14 hodin. Na místě bude od 13 hodin občerstvení, možnost prohlídky restaurovaného vnitřku kaple a prezentace záměru přestavby chaty.

Kuchyně našich babiček ožily v muzeu

ZÁBŘEH · Ještě do 14. listopadu mohou zájemci nostalgicky zavzpomínat na dobu svého dětství u výstavy nazvané Nakrájíme, zamícháme, rozšleháme… aneb Pomocníci v kuchyni. Z fundusu našich babiček a svých sbírek ji připravilo Vlastivědné muzeum v Šumperku, a to včetně kolekce zástěrek a užitkového textilu, který k vaření patří.

Růžové děti se představí v Šumperku

ŠUMPERK · První veřejné vystoupení Růžových dětí a všech ostatních oddělení Šumperského dětského sboru se chystá na neděli 7. listopadu od 16 h ve velkém sále Domu kultury. Letošní koncert je věnovaný životnímu jubileu sbormistra Tomáš Motýla.

Festival nabídl i výstavu Jaromír 99

ŠUMPERK · V Rytířském sále šumperského muzea byla za účasti autorů kultovní komiksové trilogie Alois Nebel a mnoha příznivců zahájena výstava výtvarníka Jaromíra 99. Výstava byla součástí programu XVII. ročníku šumperského literárního a filmového festivalu Město čte knihu, který byl věnován tvorbě spisovatele Jarosla- va Rudiše. Přístupná je do 7. listopadu.

Tři verze života s Prachařem či Chmelou

ZÁBŘEH · Každý si jistě mnohdy položil otázku, Co by se stalo, kdyby… Někdy totiž stačí jediné odlišné slůvko či gesto a vývoj celé situace nabere zcela jiný směr. Pokud vás zajímá, jak může drobná změna v chování proměnit děj jednoho večírku, pak budete v úterý 9. listopadu v zábřežském kulturním domě na správné adrese.

Kolbaba provede Norskem

ZÁBŘEH · Další koncert mluveného slova cestovatele Jiřího Kolbaby se uskuteční ve středu 3. listopadu, kdy kulturní dům pozve všechny příznivce cestování a exotických dálek na diashow s názvem Norsko – oslava přírody. Autor, jenž už procestoval všech šest kontinentů planety, se o svých zážitcích rozhovoří v 18 hodin. Vstupné činí v předprodeji 150 Kč, v den akce 200 korun. (vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*