Gymnastkám chyběly závodní konfrontace, na trénincích se poměřily mezi sebou

ŠUMPERK · Udržet si v  těžkých podmínkách a nelehké době sportovní formu, fyzickou kondici a úroveň pohybových dovedností? Žádná sranda. Závodnice i trenérský tým oddílu SG TJ Šumperk se o to snažily ze všech sil.

Petr Fišer

Začátkem loňského roku vystupovala šumperská děvčata v divadle ve společné skladbě v choreografii Evy Kreiselové. „Je úžasná. Ve svých pětaosmdesáti letech učí děti základům baletu ve sportovní i moderní gymnastice a vede je k dokonalosti. Ty cvičí přesně podle hudby a všechny musí začínat stejně. Každý z našeho oddílu ji upřímně obdivuje,“ uznale smekla pomyslný klobouk velezkušená trenérka Jana Pražáková. Mladé svěřenkyně vylepšovaly obtížnější akrobacii a prvky na přeskoku, bradlech a kladině ve vzácných chvílích, kdy mohly vstoupit do specializované tělocvičny na 4. ZŠ Sluneční. Tolik se těšily, až bude dokončená její přístavba, a kvůli koronavirovým zákazům a opatřením se na ni často mohly jen smutně dívat. „Sportovní škola, a nemůže se v ní cvičit. Kdo by to kdy tušil,“ pronesl smutná slova Hynek Pálka, ředitel vzdělávacího ústavu sídlícího v šumperské Temenici. Děvčata se protahovala a posilovala online pod vedením trenérů, kteří se střídali u počítačů. „V době letních prázdnin jsme vzali útokem gymnastickou tělocvičnu v Prostějově. Každý den jsme běhali, plavali a hráli pohybové hry. Pomohli také rodiče. V Komňátce u Bohdíkova vytvořili pro děti malé letní království, kam jsme často jezdili na soustředění skákat salta na euro trampolíně v jisticích lanech. Začátkem nového školního roku svitla naděje na přípravu a účast na mistrovství republiky v hale Věry Čáslavské v pražských Černošicích. Ale bohužel. Scházet jsme se mohli akorát na školním hřišti, nebo se udržovat doma. Když už nic, alespoň jsme v rámci posledních povolených tréninků v tělocvičně uspořádali bodovou soutěž mezi sebou,“ prozradila Pražáková.

SG TJ ŠUMPERK BODOVÁ SOUTĚŽ JUNIORKY: N. Gronychová, Kr. Šimková, Kl. Šimková, A. Tatoušková. STARŠÍ ŽÁKYNĚ: E. Čvančarová, N. Danielová, K. Matýsová, L. Škrabalová, A. Švédová. MLADŠÍ ŽÁKYNĚ: G. Matýsová, S. Babišová, D. Vašáková, G. Voborníková, N. Světlíková, E. Dubovská, B. Bukovjanová, M. Burešová.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*