Fotbalovou scénu rozproudí derby liga. Bez „Žaitlíkovců“

LESNICE • Michal Klemsa se z fotbalové periférie vrací zpátky na krajské jeviště. Dlouholetá opora Starého Města si po pádu baníkovců do okresního přeboru na „stará kolena“ vyzkouší I. A třídu. Cenným úlovkem se může chlubit Lesnice.

Petr Fišer

Baníku poslední sezóny nevycházely podle představ. Jakmile opustil pozice, které si v předešlých ročnících těžce vybojoval, postihl jej strmý pád. Rozplesknutí na holou zem bylo hodně bolavé. „Hledal jsem náhradu za Jakuba Němce, který má nakročeno do Zábřeha. Konkrétnější jednání sice ještě neproběhla, ale pokud bude oboustranná náklonost pokračovat, Kubovi bránit nebudeme. Kdo chce jít do vyšší soutěže, ať jde. Na tomto postoji se v mém případě nic nemění,“ ujišťoval lesnický trenér Jan Knobloch. „Klemsič se mi jevil jako jedna z nejlepších alternativ. Má zkušenosti, fotbalový přehled a herní myšlení jako málokdo na této úrovni. Oslovili jsme ho s tím, jestli by si nechtěl zahrát I. A třídu. To, že projevil zájem, nás potěšilo. Podle vlastních slov se mu líbí, jak to u nás děláme a jakým způsobem fungujeme. Navíc se mu zamlouvá náš kvalitní trávník,“ řekl Knobloch. Klemsa se do nového prostředí nestěhuje na hostování, ale na tvrdý přestup. „Je pravda, že jsme ho koupili,“ potvrdil muž několika funkcí.

Zda v Lesnici setrvá útočník Lukáš Křenek, se teprve uvidí. „V zimě jsme ho podepsali na půl sezóny. Bohužel se z ní nestačil odehrát jediný zápas. Momentálně je pořád u nás a zájem z naší strany přetrvává.“

Lesnice se do druhé nejvyšší krajské soutěže podívala poprvé v klubové historii. Po nevalném nakročení získávala pevnější půdu pod nohama, což se podepsalo na solidním podzimním vysvědčení. Na odvetnou část se chystala jako osmý tým průběžného pořadí. „Teď už jsme v plné přípravě na další ročník. Podle posledních informací by měl začít v obvyklém srpnovém termínu, takže nechceme nic podcenit. Troufám si tvrdit, že máme v nohách víc tréninků než některé poloprofesionální mančafty. Na hřiště jsme vlétli hned, jak to šlo. Z toho, že by kluci byli fotbalem přesycení, nemám obavy. Nebýt koronavirových opatření, sezóna by byla v plném proudu…“ osvětlil důvod svého přesvědčení Jan Knobloch.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*