Krátce z kultury

Muzeum gramofonů vydalo knihu

LOŠTICE · V sobotu 14. srpna spatřila poprvé světlo světa muzejní kniha Bléská se nad našó Hanó. Veselé povídky z Hané psané v hanáckém nářečí zaštítilo místní muzeum gramofonů. Knihu dostanete koupit v muzeu i s podpisem autora knihy.

Pekařovská pouť s omezeným programem

PEKAŘOV · Osmnáctý ročník Pekařovské pouti s průvodem od kaple ke kapličce proběhl v sobotu 14. srpna. Svým hudebním vystoupením ho již tradičně podpořili zástupci pražských flašinetářů. Zájemci je mohli obdivovat nejen ve hře na tyto lidové nástroje, ale ke zpěvu převážně kramářských písní se také přidat.

Slavnosti spojili s narozeninami obce

RAPOTÍN · Soutěž o nejlepší rapotínský koláč proběhla o předminulém víkendu v Rapotíně. Bylo to v rámci Rapotínských slavností, které návštěvníkům připomenuly 630 let trvání obce. Nechybělo letní kino, mistrovský fotbalový zápas, večerní koncert s ohňostrojem ani posezení s hudbou ve farní zahradě.

Myslivci ukážou trofeje

MOHELNICE, ROVENSKO · Českomoravská myslivecká jednota, okresní myslivecký spolek Šumperk pořádá ve dnech 28. a 29.srpna chovatelskou přehlídku trofejí, ulovených v roce 2020. Koná se v orlovně v Rovensku denně od 8 hodin. Připraveno je občerstvení a myslivecké speciality.

Vikýrek se zabydluje na Třemešku

VIKÝŘOVICE · Výchova bez násilí proběhne na zámku Třemešek. Na úterý 14. září ji připravuje rodinné centrum Vikýrek. „Ve spolupráci s Ligou otevřených mužů jsme si pro vás připravili kurz pro rodiče, kterým občas ujedou nervy, ulétne ruka a chtěli by to změnit,“ zvou zájemce pořadatelé. Začátek je v 17 hodin, cena 200 korun.

TapTýda se rozloučí s prázdninami

ŠUMPERK · Koncert k ukončení prázdnin připravila městská knihovna v Šumperku. Na dvorku se při něm v úterý 31. srpna od 17 hodin představí loučenská TapTýda, která se nebojí ani nejšílenějších nápadů svého sbormistra. S grácii sobě vlastní uvádějí tyto projekty v život.

Slavit bude i Bezděkov

RAPOTÍN, BEZDĚKOV • Hlavní hvězdou oslav sobotního programu k 630. výročí obce v Rapotíně byl Xindl X, večer zakončil slavnostní ohňostroj. Už v sobotu 4. září oslaví 650. výročí Bezděkov u Úsova. I v tomto případě slibují pořadatelé bohatý program.

(vavka)

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*